Kõige erilisem hommikune äratusmuusika meenub kunagiselt Saaremaa külapillimeeste päevalt, kus üks ring lõõtsamehi meie kodus rehetares ööbis. Vaatamata hiliste öötundideni kestnud jämmimisele ärkasin hommikul vara Aivar Teppo perfektse lõõtspillimuusika saatel, kes oli esimesena üles tõusnud. See oli imeline!


... mille sa just oled avastanud?


Kuna töötan Viljandis Eesti Pärimusmuusika Keskuses teabekogu juhatajana, siis on seal seda avastamist iga päev. Just reedel deponeeris teabekogusse üks tuntud ärimees osa oma maailmarändudelt kaasa toodud eri rahvaste muusikaplaatidest. Olen seda just üle kuulamas ja üks üllatus järgneb teisele. Ei oskagi sealt midagi teistest rohkem esile tõsta.


... on parim peolugu?


Kõik mis pärimusmuusikute ühistel jämmimistel sünnib. Seda fiilingut juba plaatidelt ei leia.


... duši all kaasalaulmiseks?


Enamasti võib hommikuse külma duši alt kuulda väga erinevaid häälitsusi, mis siis tasapisi muusikaliselt korrastumat vormi hakkavad võtma.


... mis toob pisara palgele?


Viimasena, kuulatud Eurovisioni lugudest, millegipärast Venemaa laul oma hingekriipiva sõnumi tõttu.



... mida kõik võiksid kuulata?


Loodust meie ümber, hinge meie sees ja Oorti uut albumit “Suur härg”. Usun, et see kombinatsioon kokku annab teile palju jõudu.



... mis kellelegi teisele ei meeldi?


Perioodidel, kus mul autos kogu aeg vanad arhiivisalvestused mängivad ja neid täiega naudin, on hääletajad olnud küll üpris kohmetunud.



... mis sobiks su matustele?


Ma arvan, et kirjutan selleks ise kunagi mingi väga hea loo. Seniks sobiks aga väga hästi Arvo Pärdi Ukuaru valss või siis midagi muud tema igavikulisest muusikapärandist. Esmatähtis ei oleks mitte lugu, vaid tunne, mis sellesse pannakse.



Millist lugu sa vihkad?


Laule, mille tekstil on küll sügav sisu, aga esitusest jääb mulje, et lauljale see absoluutselt korda ei lähe. Tema on tulnud ennast näitama, raha teenima või masse efektitsemisega meelitama. Ma ei tahaks siin kedagi otse nimetada. Ilmselt on teilegi niisugused lood tuttavad.


Oorti järgmine avalik kontsert toimub 30. mail Tartus Regiöö festivalil. Vaata ka
.