Milline lugu ...
... on parim hommikune ärataja?

Hommikune muusikavalik on kõige keerulisem, muusika mõjutab mind üsna palju ja tahaks ju hea tujuga alustada. Bad Applesi “Lead Sister” on kindla peale minek, Cardigansi “Rise and Shine” klassikaline valik ja Camera Obscura terve viimane album sobib samuti suurepäraselt.

... on parim, mille sa just oled avastanud?

Kui “just” oleks üks aasta, siis The Pains of Being Pure at Hearti debüütalbum. Kui kaks aastat siis Blonde Redheadi plaat “23”, mis liigutas mind ikka väga.

... meenutab sulle sinu esimest kontserdikäiku?

EMFi “Unbelievable” toob alati meelde Rock Summeri (1992). See võis olla üks mu esimestest kontsertidest, lisaks mu venna bändi ja sõbranna venna bändi kontsertidele. 

... on parim peolugu?

Töötavad sageli kontrabassi ja klaveriga lood, tantsu-jazz. Mõni Five Corners Quinteti lugu näiteks.

... mis toob pisara palgele?

Mind ajab pool muusikast nutma pidevalt. Üks jaburamaid näiteid viimasest ajast oli, kui sõitsin autoga Tallinna ja raadiost tuli “Miljon helepunast roosi”. Lõpuks panin raadio kinni.

… muutis sinu arusaamu muusikast?

Muusikavalik on pidevalt muutunud, arusaam on kogu aeg üks – muusika on imeline. Meenub esimesena Da Lata “Pra Manha”, mis tundus kümme aastat tagasi väga uudne, ja Jan Jelinek, tänu kellele hakkasin vaikset elektroonilist tiksumist ja krõbinaid armastama. 

... on parim, mida kõik võiksid kuulata?

B. Fleischmanni “Not Given Lightly”. Ilus.

... on parim, mis kellelegi teisele ei meeldi?

Mumford and Sonsi debüütplaati “Sigh No More” ei näi teised mu ümber nii hullusti armastavat kui mina. 

... parim, mis sobiks su matustele?

Kui nüüd kohe sureks, siis võiks midagi me enda plaadilt olla, näiteks “Who Do You Love?”. Või “Breathe In”, kui lõpp ümber teha, et Picnic – “Breathe In (the funeral version)”.

Millist lugu sa vihkad?

On selliseid.

* Picnicu plaadiesitluspeod toimuvad reedel, 26. veebruaril Tallinnas klubis Korter ning laupäeval, 27. veebruaril Tartus klubis Plink Plonk. Kaasa teevad Galaktlan ja DJd Holger Loodus, Rein Fuks ja Reijo Taagepere.

 * Vaata ja kuula www.myspace.com/picnicpic