Mõned aastad tagasi oleksin soovitanud nii äratajaks kui ka uinutajaks Galaktlani plaati “Sinine platoo”. Sellel on kosmiline unelev muusika, mis samal ajal nii ergastavalt kui ka rahustavalt mõjub. Praegu aga mõtlen, et kõige parem lugu äratajana oleks ehk hoopis ilus linnulaul.

... on parim, mille sa just oled avastanud?

Neid on viimasel ajal väga palju! Kui nimeliselt midagi esile tuua, siis Rigel 7 lugu “Into the blue” – Rigel 7 lugudel on mõnusad meloodiad ja õpetavad / tuge pakkuvad, aga ka iroonilised sõnad. Teise loona tooks esile Starkey feat Anneka “Starsi” – lihtsalt ilus. Ja päris kindlasti Pogo ja tema “Toyz Noize” – väga mõnusa olemisega, multifilmidest võetud juppidest kokku lõigatud muusika.

... meenutab sulle sinu esimest kontserdilkäiku?

Hee – pigem, milline artist meenutab esimest kontserdilkäiku – Koit Toome eelkõige. Millistele kontsertidele ma nooremana Paides ikka minna sain ja teadsin kui Code One ja 2 Quick Start. Klassikalise muusika kontserte tuli varemgi ette, aga ükski lugu sellega ei seostu.

... mis toob pisara palgele?

Arvo Pärdi “Fratres”. Miks see lugu pisara palgele toob, ei tea.

… muutis sinu arusaamu muusikast?

Jällegi Arvo Pärt ja “Fratres” – see lugu jutustab keskteest. Imeline on see, kuidas ta oskab nii selgelt panna sõnadeta mõtteid ja ideid muusikasse. Samas ka Bachi looming kui selline – tema muusika suur seos matemaatikaga. Ja Autechre looming – ei teadnud varem, et justkui müra sisse on võimalik nii palju ilusaid meloodiad sulatada.

... on parim, mida kõik võiksid kuulata?

Igaüks võiks omaenda lugu kuulata – ma usun, et just oma lugu on see, mis mingitel hetkedel just parim on – ja see lugu on kõigil alati olemas.

... on parim, mis kellelegi teisele ei meeldi?

Ma ei ole veel kohanud inimest, kellele Bola “Forcasa1” niisama palju meeldib kui mulle.

Millist lugu sa ei salli?

Lugu, mis eriti valesti ja kõrva riivavalt esitatud ja loodud. Kunagi oli üks lugu, mis küll kõlab puhtalt ja kaunilt, kuid mulle siiski nii vastumeelt oli, et lausa paha hakkas – Scorpionsi “Wind Of Change”. Praegu see lugu enam nii halb ei tundugi. Ainult natuke.