Maitseks üks soolane ja üks magus retsept

BANAANI-PÄHKLIKOOK

VAJA LÄHEB
50 g hakitud kreeka pähkleid
2 banaani
1 muna
100 g vanillisuhkrut
25 g võid
170 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
pisut riivitud muskaatpähklit ja kaneeli

VALMISTAMISEKS
suru banaanid koos munaga tihkeks seguks. Sõelu peale jahu, muskaat, kaneel ja sool. Lisa pähklid ja suhkur ning viimase¬na sulatatud või.
Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta seal seejärel kooki tund aega. Ahjust võetud kooki lase pisut jahtuda ja kummuta koogialusele.

VÄRSKE SALAT KREEKA PÄHKLITE JA PROSCIUTTO SINGIGA
neljale

VAJA LÄHEB

6 värsket salatilehte (lollo rosso, frisee, radisio rocco)

½ pead jääkapsast

50 g prosciutto sinki

12 kreeka pähklit

1 sl mett

tšillit maitse järgi

2 sl oliiviõli

1sl balsamico õli

soola ja suhkrut

VALMISTAMISEKS

pese ja kuivata salatilehed. Rebi käte vahel suupärasteks tükkideks, maitsesta oliiviõli, balsamico, soola ja suhkruga. Säti kenasti taldrikule ning peale aseta õhukeseks viiluks lõigatud prosciutto sink.

Rösti pähklid ja vala üle meega, lisa hakitud tšilli ja kuumuta, kuni mesi hakkab karamellistuma. Aseta pähklid ümber salati, serveerimisel paku juurde värskelt küpsetatud ciabbatta saia.

Margit Kirsipuu
Urmas Kokassaar

PÄHKLIRAAMAT
160 lk
hind 219.-

kinkepakendis, kaasas pähklikotike