Pähkliraamat
Selles retseptiraamatus on 60 soolast ja magusat retsepti, milles on kasutatud mingit pähklisorti. Lisaks pähklihõrgutistele leiab siit ka kasutatud pähklisortide tutvustuse ja koostised. Raamat on illustreeritud vanade postkaartidega, pandud kinkepakendisse ning nautimiseks lisatud juurde pähklipakike.
Maitseks üks soolane ja üks magus retsept
BANAANI-PÄHKLIKOOK
VAJA LÄHEB
50 g hakitud kreeka pähkleid
2 banaani
1 muna
100 g vanillisuhkrut
25 g võid
170 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
pisut riivitud muskaatpähklit ja kaneeli
VALMISTAMISEKS
suru banaanid koos munaga tihkeks seguks. Sõelu peale jahu, muskaat, kaneel ja sool. Lisa pähklid ja suhkur ning viimase¬na sulatatud või.
Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta seal seejärel kooki tund aega. Ahjust võetud kooki lase pisut jahtuda ja kummuta koogialusele.
VÄRSKE SALAT KREEKA PÄHKLITE JA PROSCIUTTO SINGIGA
neljale
VAJA LÄHEB
6 värsket salatilehte (lollo rosso, frisee, radisio rocco)
½ pead jääkapsast
50 g prosciutto sinki
12 kreeka pähklit
1 sl mett
tšillit maitse järgi
2 sl oliiviõli
1sl balsamico õli
soola ja suhkrut
VALMISTAMISEKS
pese ja kuivata salatilehed. Rebi käte vahel suupärasteks tükkideks, maitsesta oliiviõli, balsamico, soola ja suhkruga. Säti kenasti taldrikule ning peale aseta õhukeseks viiluks lõigatud prosciutto sink.
Rösti pähklid ja vala üle meega, lisa hakitud tšilli ja kuumuta, kuni mesi hakkab karamellistuma. Aseta pähklid ümber salati, serveerimisel paku juurde värskelt küpsetatud ciabbatta saia.
Margit Kirsipuu
Urmas Kokassaar
PÄHKLIRAAMAT
160 lk
hind 219.-
kinkepakendis, kaasas pähklikotike