Kõige tähtsama auhinna – aasta betoonehitise tiitli pälvis Ülemiste Hotell. Ehitise juures tõsteti esile lisaks arhitekt Martin Auninile ka projekteerijat EA Rengi, konstruktsioone Inseneribürood Pike, ehitajat FKSM-i, betoonivalmistajat HC Betooni.

Konkursi žürii esimehe, Kunda Nordic Tsement vanemnõuniku Aadu Kana sõnul on arhitekt kasutanud siin betooni parimal võimalikul moel nii arhitektuurilistes lahendustes kui sisekujunduses.          &nbsp ;  

„Betoon- ja klaasarhitektuuri glamuurne ja väärikas, stiilne, tagasihoidlik tervik,“ sõnas Aadu Kana. „Rohkelt erineva viimistluse ja täitematerjaliga puhasvalu-, monoliitbetoonpindasid nii sees kui väljas: laudise, vormi, teemantlihvitud, liivapritsitud, taotud, võõpkrohvitud jne pindasid. On tunda head koostööd tellija ja arhitekti vahel. Hinnatud materjalid on pandud kõlama koos betooniga,“ lisas Kana.

Arhitekt Aunin lisas oma tänukõnes, et kuna oli tegu Aerofloti hotelli ümberehitamisega, siis tegi see protsessi keerukamaks, kuid teisalt võib pidada seda säästva ehitamise näiteks. “Betoonpindasid on siin eksponeeritud nii väljas kui sees. Väljas domineerib betoonkeelena varikatus betoonpostidel. Purskkaev on teemantlihvitud valgest betoonist jne. …Ka interjööris on betoon seotud hapra klaaskestaga.”

Eriauhinna betoonelementide eest pälvis E-Betoonelement Rakvere Spordihalli (arhitekt Andres Kask) ja Veskimöldre lasteaia (Jaan Tiidemann, Andres Lember) betoonelementide eest. Aadu Kana: „Head näited monteeritava betooni võimalustest plastiliste ja skulpturaalsete vormide püstitamisel, mis samal ajal toimivad ka kandva konstruktsioonina. Erilist märkimist väärivad ka Veskimöldre lasteaia reljeefse välisviimistlusega paneelid.“

Eriauhind konstruktsioonide eest Inseneribüroole Pike ja Tiit Massole City Plaza (Alver Trummal Arhitektid) konstruktsioonide eest.

Väga sümpaatselt oskas žürii väärtustada ka hea tellija osa kvaliteetarhitektuuri valmimisel – eriauhinna pälvis Raina Lillepõld oma eramu eest Silgu tänaval Tallinnas (Urban Mark).