“Life on Display”

(Flawless/Geffen)

Fakt: grunge järelväe arjergardi kuuluva bändi teine long play.

Kommentaar: juba 1995. aasta Tallinna miss teadis, et Nirvana oli omas ajas ikka väga hea. Mõnele mehele jõuab see tõsiasi kohale alles 21. sajandi alguses. Ning kuulutabki valgustust saanud lihtsameelne nüüd oma avastust Fred Dursti plaadifirma kulu ja kirjadega kogu maailmale. Mitte et mul oleks midagi Kurt Cobaini kloonide vastu. Vastupidi, Puddle of Muddist “Smells Like Teen Spiriti” paaniflöödiversioonini on veel päris pikk tee. Ennem tuleb veel “Studio 99 plays tribute to Soundgarden”. Nutt ja hala, rock and roll.

Hinne: 3

P.O.D.

“Payable on Death”

(Atlantic)

Fakt: San Diego katoliiklastest räppmetallistidel on uus kitarrist ja uus plaat.

Kommentaar: kristlik metal kikib ässi ja mitte ainult paavsti kuurial. Tegelikult ei peagi usklik olema, ka paganate jaoks jätkub P.O.D. müsteeriumides piisavalt ruumi. Endine Living Sacrifice`i kidramees Truby asendas värskeid väljakutseid otsima siirdunud Marcose ning tõi enesega kaasa death metali elustavat hingust ja jõnka tumedatoonilist süngust, mida zhanri kaanonite kohaselt ei saa kunagi liiga palju olla.

Hinne: 6

Static-X

“Shadow Zone”

(Warner)

Fakt: “Wisconsin Death Trip”...  “Machine”... ja nüüd siis!

Kommentaar: Wayne Static ja tema rõhutatult ebaintelligentsed sõbrad teevad kõike õieti. Lüpsavad vana hardcore-punki ättituudi ja pauerpopi kergestinakkavaid refrääne, kahmivad kamakaid nu-metalist, hiphopist ja technost. Tulemus on korralik, aga natukene liiga lihtne mu meelest. Kui nende kõrvale astuks üks geeniuse puudutust ja suurekaliibrilise suli haaret omav produtsent, siis võiks need mehed olla midagi enamat kui California Rammstein.

Hinne: 6

Korn

“Take a Look in the Mirror”

(Epic)

Fakt: Nad tegid seda jälle! Vaata lähemalt: http://www.ekspress.ee/viewdoc/5B8092B965804FFCC2256BFF004D325A ja

Kommentaar:  Korn kuulub nende ansamblite hulka, kes kogu oma eksistentsi vältel teevad nö. ühte albumit, kes rohkem ekspluateerivad kui eksperimenteerivad. Ometi on iga nende uus plaat mitte lihtsalt sündmus, vaid suursündmus. 2002. aastal ilmunud “Untouchables” oli juba zhanri piire ületav, kontseptsioonialbumi mõõtu teos. “Take  a Look in the Mirror” sööstab vahelduseks kiirteele, mida mööda kulgevad ka Marilyn Manson ja Rob Zombie. Võibolla vaid Metallica mustal albumil on nõnda palju rockhitte üksteise kõrval reas. Ja sügavamalt kaevudes leiame Korni arsenalist vihjeid koguni Sisters Of Mercy aegsele gootirockile.

Öeldavasti läksid mehed uut materjali salvestades omavahel mitu korda põhjalikult tülli. Aga stuudiokakluste tagajärg vaimustab nii vanu kui ka uusi Korni fänne.

Hinne: 10

MART JUUR