Mis koht on Mooie Island?

Hmmm... Koht ühest ajakirjast. Hea koht!

Ajakirjast! Mis ajakirjast?

Olime Tartus stuudios ja Kärdil (Pia Frausi süntesaatorimängija Kärt Ojavee – toim.) olid mingid ajakirjad kaasas ja sealt see tuligi! Tegelikult tuli üks lugu veel sealt ajakirjast, aga seda kuulete äkki järgmisel plaadil.

Lugu "Hello Hell" on üks eriliselt kaunis lugu. Kas põrgu on tõesti nii ilus? Või on seda suremine?

Tegelikult see on hoopis lugu stiilis "halloo kosmos - halloo maa",

lihtsalt meil on "hello mooie island - hello hell".

Teie EP lõppu on üks lugu peidetud. Miks artistid üleüldse sinna taha lugusid peidavad ja miks Fraus nii tegi?

Ma ei teagi seda miks teised oma lugu peidavad. Äkki see on mingi deep teema?

Aga meil ei olegi peidetud lugu -  EP käib lihtsalt lõpust

algusesse tagasi! Ja see lihtsalt juhtus nii... Me ei saanud seda sealt ka enam ära. Olime Hendrikuga (EP helirezhissöör Hendrik Luuk – toim.) öid üleval, et sellest lahti saada aga asjatult. See on nagu mingi needus.

Kas Pia Fraus rõõmustas, kui kuulsite Dallase laialiminekust? Seejärel sai teist ju Eesti suurim indie-bänd.

Mis siin ikka rõõmustada, ei rõõmustanud! Nendega sai koos Krahlis esineda… Aga no Holger, Tauno ja Allan teevad ju nüüd uut bändi ning  äkki saab hoopis sellest Eesti kõige olulisem indie-bänd!

Palju Frausi viimast Ameerikas ja Jaapanis välja antud albumit "In Solarium" maailmas müüdud on?

Ma ei teagi täpselt. Japsis läks kahe esimese kuuga 1500 aga USA... 20 000 vist ei ole. Eks me proovime teha järgmise albumi parema nii, et küsi siis umbes 2 aasta pärast uuesti.

Kas te olete Jaapanis esinemas ka käinud?

Pole saanud minna. Meid on ju nii rõvedalt palju bändis ja meie plaadifirmad pole nii rikkad. Viimati käis hoopis üks jaapani tüüp meie live’l siin!

Sa töötad plaadi poes - soovita mulle palun mõnda plaati!

Dump “That Skinny Motherfucker With The High Voice?” – see on selline plaat, kus Yo La Tengo bassimees James Mcnew mängib Prince’i kavereid.

Eee… soovita midagi kõigile inimestele!

Hea küll, ma siis koostan mingi listi mis inimestel võik olla: a) AC/DC "Black In Black", b) Dead Kennedys "Give Me Convenience or Give Me Death", c) Johnny Cash "American IV: The Man Comes Around", d) E.M.F. "Schubert Dip", e) Erlend Oye "DJ Kicks", f) Stereolab "Peng!", g) J.M.K.E. "Külmale Maale" (ja kõik teised ka!), h) Guns N’Roses "Appetite for Destruction", i) Yo La Tengo "Fakebook", j) Red House Painters "Songs for a Blue Guitar", k) A-ha "Hunting High and Low" ja l) Depeche Mode "Black Celebration".

Kas plaadifirma Seksound tegite enda tarvis või on teil suuremaid plaane?

Tahaks midagi muud ka välja anda, isegi paar konkreetset ideed on, aga ei soovi neist veel rääkida...

* “Mooie Island” tähendab hollandi keeles “Ilus Island”. Eks indieinimesed armastavad ikka Islandil käia. Peale Rein Fuksi töötab Pia Frausist plaadipoes müüjana ka…