Kes? 27aastane šotlane (ta isa on itaalia juurtega), laulja-laulukirjutaja, kes on Briti saartel kommertslikult edukate artistide esimeses ešelonis. Kahte varasemat albumit on Paolo müünud viiekordse plaatinaplaadi normi.

Kuidas on? Nutini kõlab oma vanuse kohta nagu vana mees. Laiale publikule selline ealine vastuoksus vokaalis miskipärast istub. See on hip. Kui Paolo poleks uhke popkarjääriga, võiks ta edukas imitaator olla, matkides iidseid bluus-, kantri-, soul- ja reggae-lauljaid. Ja kostes uuel plaadil paiguti justkui Cee-Lo ja John Newman – see on vist kalle nooruslikumale lähenemisele? Teine trend, mida albumilt laialdaselt õhkub, on Amy Winehouse’i tuules käima tõmmatud elegantne retro-bluus ja -soul. Korralik “hea maitse” muusika. Paraku meeletult igav. Ärge uskuge briti kriitikuid, kes näevad siin blue-eyed-souli enneolematut ilmutust.

Kui osta vaid üks laul? Kas “Fashion”, sest lõpuosas hüppab välja Janelle Monae, või “Iron Sky”, spageti-soul-ballaad, kus Nutini kõrivõimekus mõtte saab. 3/10

Paloma Faith “A Perfect Contradiction”
(RCA)

Kes? Järgmine briti staar, osalt ladina päritolu (isa hispaanlane!), kaks topelt-plaatina plaati selja taga, ründab maailma kolmanda komplekti Winehouse’i varjuga retrostiilis (retro näikse vältimatu, eks ole) estraadliku souli ja funk’iga.

Kuidas on? Produtsendid ja laulukirjutajad on varustanud Palomat mitmekülgsema ja orkestraalselt plahvatava materjaliga. Raphael Saadiq annab 80ndate boogie (“Mouth To Mouth”), Plan B joonistab moodsat power-souli (“Other Woman”) ja – tere! – hetke number üks mees Pharrell Williams teeb seda, mida Pharrell Williams ikka teeb: keerutab üht funk-käiku, topib loo tihedalt hõikeid täis ja kõlistab lõpuks lehmakella (“Can’t Rely On You”).

Kui osta vaid üks laul? Eks see Pharrelliga ikka – “Can’t Rely On You”. 7/10

Shakira Shakira
(RCA)

Kes? Kolumbia päritolu superstaar, vana kala – äris sees juba 90ndate algusest. Endanimeline kauamängiv on üle viie aasta selline, kus ta laulab inglise keeles.

Kuidas on? Uudistevaba. Kujutage Shakira latiinohõngulist poppi ja tema läbi kogu keha purskuvat häält ette ja pilt on olemas. Singel “La La La” on staadionidele mõeldud euro-fidget.

Kui osta vaid üks laul? Tõesti ei oska öelda. Küsige ajalehest Postimees, nende popiküljel oli “Shakira” hiljuti nädala plaat. Just, jah, see oleks tõesti kõige mõistlikum lahendus ses küsimuses. 1/10

Lea Michele “Louder”
(Columbia)

Kes? Kaunis piiga, kellele langes kodutandril tähetolm ülipopulaarsest telesarjast “Glee” (alates aastast 2009). “Glee” näitlejaskonna esitatud lugudega on Lea korduvalt Ühendriikide pop-tabeleid külastanud. Lapsepõlves jõudis täita rolle Broadwayl. Nüüdseks siis aeg küps sooloplaadiks.

Kuidas on? Kui teil esineb tahtmine öelda, et Kate Perry, Miley Cyrus, Lady Gaga, Taylor Swift, Kelly Clarkson, Tatjana Mihhailova on mõjukad artistid ja selle tõestuseks mõni plaat riiulist välja võtta, siis “Louder” tabab seda nooti täpipealt.

Kui osta vaid üks laul? Siis John Barry kirjutatud ja Nancy Sinatra esitatud 1967. aasta Bondi-lugu sämpliv “You’re Mine”. 2/10