Jaapanis usutakse, et taiko-trummides on vaimne vägi. Neid kasutatakse budismi ja shinto templites puhastusrituaalides. Taiko-trumme mängitakse ka mitmesugustel pidustustel tantsude saateks ja mujalgi.

Meie ansambli muusika on pärimusega tihedalt seotud. See toetub traditsioonilistele rütmidele ja helidele, kuid tähtsal kohal on ka esitusviis, mida oleme palju arendanud.

Olete õppinud Jaapanis Lääne klassikalist muusikat. Kuivõrd on see teie loomingut ja valikuid mõjutanud?

See on väga oluline osa minu haridusest ja heliloojakarjäärist. Olen seadnud Jaapani rahvamuusikat orkestritele ja ansamblitele ning mõlema helimaailma tundmine on aidanud mul jaapani pärimusmuusikat kuulajaile mõistetavamaks vormida.

Taiko-ansamblid on maailmas tublisti populaarsust kogunud. Milline on selle muusika seis Jaapanis?

Taiko-trummide ansamblid saavutasid maailmas tuntuse enne, kui nad Jaapanis uue hoo sisse said. Tänaseks on nad Jaapanis varasemast palju enam inimesi pärimusmuusika juurde toonud. Meil hinnatakse nii traditsioonilist muusikat kui ka selle tänapäevasemaid vorme väga.

Viljandis astute kahel õhtul üles lossimägedes. Milline on teie arvates hea paik taiko-ansambli kuulamiseks?

Ma usun, et suudaksime esineda kõikjal. Vabaõhulaval kujutleme, et oleme just väljunud templist puhastustseremoonialt ning kuulutame pidustuste algust. Taiko-trummide jõud ja energia jõuavad kõigini!