Toiduautod palistavad kõiki meie suvekultuuriüritusi. Festivale – muusika-, pere-, kogukonna-festivale – enam ilma aroome eritavate food truck’ideta ette ei kujutagi. Spordivõistlustel, suvelavastustel ja firmade suvepäevadel istuvad nad kuskil ja küpsetavad ja küpsetavad.

Mõni tänavatoiduauto valib endale kindla koha linna peal. Mõned sõidavad terve päevavalgema hooaja kogu Eestis ringi. Mõni ei pane luuki kinni isegi talvel.

Kui palju neid Eestimaal täpselt on, ei tea. Varem leidis neid vaid Tallinnast, nüüd ka Pärnust, Haapsalust, Saaremaalt, Tartust. Mõned esimeste hulgas alustanud – aasta 2014–2015 kandis – on tänaseks tegevuse lõpetanud, asjaosaliste endi hinnangul sõidab aga igal hooajal kümmekond uut food truck’i näljaseid kostitama. Tore nimi välja mõeldud. Auto kaunistatud, tihti ka muusikasüsteemi ja lambikestega täiendatud. Ja oma spetsiifiline menüü välja mõeldud ja meistritasemeni harjutatud.

Edasi lugemiseks , telli digipakett või osta artikkel
0,99 € Osta artikkel