Elu

Mulle meeldib elu oma kirjususes. “Ei me ette tea, mis elu meil tuua võib – kas Volga või sulepea,” ütleb laulusalm. Paberi peatuses oli hiljuti tramm vagunite ühenduskohast lahti tulnud, selle taga ootasid 3-4 trammi. Preilid trammijuhid sättisid kätte töökindaid, et olukord lahendada. Appi tulid kaks merekooli tudengit ja purupurjus vaskkangiga vanamees. Selles kirjelduses peitub potentsiaalne maaliaines.

Vesi

Iga endast lugupidava asumi läheduses võiks olla mõni veekogu – ookean, meri, järv, jõgi või allikas. Kõik eluvormid vajavad elamiseks vett. Aastaid tagasi käisime kunstnike Mare Vindi ja Andres Toltsiga ühepäevasel suvisel väljasõidul, mille käigus suplesime nii Läänemeres, Peipsi järves kui Narva jões.

Tuli

Kõikide asumite peaväljakul võiks olla ööpäevaringne elav tuli, mille eest hoolitseksid vilunud tulemeistrid. Lisaks energia saamisele on võimalik tule käes end soojendada – see toimib iseäranis hästi jaheda kliimaga Eestis.

Maa

Emakese Maa tähtsust ei tohiks alahinnata, kuigi paljud inimesed seda ekslikult teevad. Paljajalu maapinnal kõndides on näiteks mõnus energiat ammutada. Räägitakse, et maakera on seest tühi ja selle keskel asub sisemine päike.

Õhk

Hingamine on üks elusolendite põhitegevustest. Puhast õhku läheb tarvis ka veel seitse põlvkonda pärast meid. Hindan kõrgelt ka õhulisi inimsuhteid.

Tantsimine

Tantsin väga harva, viimati juhtus see isadepäeval koos 4aastase poja Albertoga. Tantsisime vabas stiilis Brasiilia funk-soul-muusika ristiisa Tim Maia rütmika muusika saatel.

Nali

Hea nali maandab pingeid ükskõik millises seltskonnas, olukorras või asukohas. Pean lugu soojast südamlikust huumorist, mitte naljast kellegi arvelt.