1. juunil avatud 55. Veneetsia biennaalil esindab Farkas Eestit Adam Budaki kureeritud projektiga “Evident in Advance”. Biennaal jääb avatuks 24. novembrini 2013.

“The World As I Found It”

Olen viimase pooleteise aasta jooksul püüdnud üles ehitada Bruce Duffy 1987. aastal ilmunud romaani põhjal näitust Veneetsia biennaalile. Autori poolt seitse aastat kirjutatud fiktiivne biograafia tuntud nimega peategelasest Ludwig Wittgensteinist ja tema kaaslastest kirjeldab Austria päritolu filosoofi hullumeelset elulugu. Keele ja kommunikatsiooni võimalused, võimatused on mind alati köitnud ja seekord sai sellel teemal koos rahvusvahelise meeskonnaga suurel kunstiareenil korralikult arutleda. Kohtumine kirjanikuga näituse avamisel on kindlasti olnud mu elu üks meeldejäävamaid hetki.

Glenn Gould

Harva kuulan klassikalist muusikat, aga Glenn Gouldi interpreteeritud J. S. Bachi Goldbergi variatsioonid (mõlemad salvestised) on mind enda mõtete korrastamisel mitmel korral aidanud. Kanada pianisti omapärane lähenemine muusikale ja mitusada aastat vana loomingu tõlgendamisele on erakordselt võimas.

Anri Sala

Albaaniast pärit kunstniku näitus “Ravel Ravel Unravel” Veneetsia biennaali Prantsuse paviljonis võttis hetkeks sõnatuks, mida minuga näitustel harva juhtub. Täpselt ei oskagi sõnastada, miks, aga ilmselt biennaali kirjeldamatult ebaühtlases ja segases massis paistis silma Sala installatsioon oma viimse detailini läbimõeldud rahuliku perfektsusega.

Alma Lii

Ilma perekonna toeta ei oleks ma suutnud vaimselt vastu pidada viimaste aastate, eriti viimase poole aasta survele. Olen eelkõige oma tütrelt saanud uskumatult palju energiat ja motivatsiooni.