Loodus

Mõistmine, et inimene ongi loodus – selle osa, mitte kroon –, on minu jaoks ülimalt oluline. See näitab olendi küpset ja terviklikku maailmatunnetust. (Kui olend on robot, küborg, android või mõni muu tehnoloogiline tegelane, siis vajab see küsimus ilmselt ka teist vaatenurka.) Loodus igas vormis: lilled kodus, ööbik pargis, kassike süles, aed, mets, mereäär, mäed, raba, linnud, loomad – kogu see täiuslikult toimiv terviksüsteem oma ilus ja võlus ning kosutavas mõjus.

Muusika

Muusika on hinge palsam. Kui vaadata kosmosest, siis hoolimata meie paljudest puudujääkidest, või noh, arenguraskustest, on inimene siiski hämmastav leiutaja just oma loominguliste võimete vallas ning muusika on see, mis loob meeleolu ja seega ka meele olu. Pärdist Röövel Ööbikuni, Silver Sepast Ravi Shankarini, Mari Kalkunist Nils Frahmini, Alina Orlovast jungle’i ja šamaanilauludeni – maailm on võrratuid helisid täis! Eriti armastan kõikvõimalikku maailmamuusikat ja muidugi Raadio 2 õhtust vööndit, mis on täis väga erilisi maiuspalu.

Inimesed

Suur inspiratsiooniallikas! Milline kirev ja põnev inim­olendite virvarr toimub meie kosmosejaamal Maa! Eriliste, imeliste, tarkade, julgete, hingestatud olenditega jutustamine on üks mu lemmiktegevusi, olen sellest vaimustuses.

Põnevus

Kes me oleme ja kust me tuleme? Miks me just sedamoodi toimetame? Kas ja kuidas on elu mujal universumi(te)s ja teistel eksistentsi tasanditel? Mis on see, mida me ei taipa, ei näe ja mida meile ei näidata? Kes on bosside boss ja mis on tema mäng? Mis on reaalsuse olemus? Mis on elu mõte? Mis on õnne valem? Kuhu ja kuidas edasi? Milleks see kõik?

Rahu

Rahu ja vaikus – nii sees kui väljas – on tänapäeva maailmas haruldased loodusvarad.