Koht

Mitmel korral on viinud tee Ukraina katoliku kirikusse, mis on ühtlasi Ukraina kultuurikeskus Eestis. Tähelepanuväärne on tema asukoht – praegusel Laboratooriumi, endisel Armastuse tänaval. Sellise nime andsid tänavale väidetavasti keskajal linnaservas teenust pakkunud müüdavad naised. Ukraina kirikust õhkub armastust küll teises tähenduses. Sealne keskkond ja ettevõtmised on seotud käsitöö ja kunstiga, täis nutikust ja hoolivust.

Muusika

Käisin jälle Rabarockil, mis sel aastal andis juba suure rockkfestivali tunde, oli professionaalsem igas mõttes. Rokki jagus väga erinevale maitsele, mulle suutis sügavale tungida siiski üks ja viimane esitus ehk Public Image Ltd, ja just nende üsna eakana paistev kitarrist Lu Edmonds. Hea oli vaadata meest, kes tegi seda, mida ta hing vajab, ja see jõudis ka minuni.

Keskkond

Sattusin hiljuti külla suvemajja, kus puudus vesi ja elekter. Mõneks päevaks muutusid oluliseks hoopis muud tegevused ja vajadused, need, millele igapäevaselt ei mõtlegi. Ühiselt mõeldi ja arvestati, kuidas kasutada vett, ja erilist rõõmu sai tuntud pikalt valminud lõkkeroast. Ülimalt hea ja vaba oli olla, sest tegelikult oli ju kõik olemas ja rohkemgi veel.

Ilu

Jaanipäeval Saaremaal, kui õhtuse mere äärde sammume, hõikab külamees: “Naised, tulge, ma näitan teile midagi!” Külamehe kannul minnes oli selline tunne, et kohe-kohe paistab kuskilt jaaniussike ... aga meie ees avanes hoopis sõnajalaõis. Aknal oli end just selleks ööks avanud öökuninganna, mis teatavasti õitsebki vaid ühe öö. Vaatasime vaikselt, kuidas iga hetkega see suur õis silme all veel ja veel avanes. See oli ilu, mis tuli meelde jätta, midagi väga ilusat ei saagi liiga palju olla.