Mets

Kui vähegi võimalik, liigun rattaga või jala. Värske õhk lööb pea selgeks ja paneb mõtte vilkalt liikuma. Valin võimaluse korral tee tööle või kohtumisele nii, et see läheks läbi pargi või metsatuka. Metsas on kõik lihtne ja loogiline, eluring on näha nagu peopesal, samal pildil on sünd ja surm, areng ja hääbumine.

Kunst

Edasi keerutab minu rada juba linnas, mööda ateljeesid ja galeriisid. Spekter on lai, kõik nad on omanäolised, nii kunstnikud ja nende ateljeed kui ka kunstigaleriid. Kõik on ilmselt käinud avarate saalidega Kunstihoones, kuid kas teate, kus asub Eesti väikseim galerii ja kunstnike kommuun Metropol?

Vintage

Vanad asjad on mulle alati meeltmööda olnud, olgu siis vanaisa Moskvitš või mummulised kuivainetopsid Balta turult. Pole vaja värvida ja vuntsida, väike rooste ja paatina lisavad ainult kaalu.

Õnn

Mõtlen tihti selle üle, et Eestis on väga paljud komponendid õnnelikuks eluks justkui olemas, kuid inimeste nägudelt see tihti ei peegeldu. Mööda Eestit rändab huvitav kooslus kolmest Eesti muusikust ja ühest targast Tiibeti tüdrukust – Taavi Peterson, Leho Rubis, Joosep Kõrvits ja Drukmo Gyal. Lisaks sellele, et nad teevad väga ilusat muusikat, tundub, et Drukmo teab, mis on hea õnne ehk hea karma valem. Vaadake, ehk õnnestub teil neid suve jooksul tabada.

Keskkond

Kõik kolib internetti, ka kaasaegne kunst. Minu jaoks ei asenda jäljend kunagi originaali, foto ei suuda täielikult edasi anda maali, kuid internet teeb kunstis orienteerumise tunduvalt operatiivsemaks. Mai keskel avatakse kaasaegse kunsti keskkond NOAR, mis toob kunsti inimestele veel lähemale. Välja on kaevatud ja üles pildistatud huvitavad teosed kunstnike ateljeedest ja galeriiriiulitelt, tolm on pühitud ja pildid pandud üles internetti.