Ta õpib EKA kunstiteaduse instituudi magistriõppes kunstiajalugu. Kunstiajaloo juurde jõudis Merilin soovist just visuaalkultuuri kaudu kirjutajana areneda. “Teismelisena ja ka vahetult pärast keskkooli oli mul suur huvi kirjanduse vastu. Praeguseks on ilukirjanduses tuhnimine asendunud suuresti erialase kirjandusega, mis võtab suurema osa ajast.”

Galeristitöös vajalikeks omadusteks peab Merilin pühendumust, kannatlikkust, julgust riskida ja suurelt mõelda, loomingulisust ja tundlikkust. Berliinis töötades on ta aru saanud, et tema jaoks on kõige keerulisem galerii kiire töörütmiga harjumine. “Ma olen näiteks igasuguse uurimustöö ja kirjutamise osas harjunud aja maha võtma, et lasta mõtetel settida. Galeriis on see tihtipeale võimatu, nii tekstilist kui visuaalset materjali tuleb produtseerida kiiresti ja muidugi ideaalis ei tohiks kvaliteet sellepärast kannatada. Praktikas see kahjuks tihtipeale nii välja ei kuku ja alati peab millegi arvelt aega näpistama,” kirjeldab ta.

Pidevalt suure hulga visuaalse info sees tegutsev naine on isegi positiivselt üllatunud sellest, et ei lahku peaaegu kunagi üheltki näituselt, leidmata vähemalt üht kunstnikku või tööd, mis teda mingil moel painama ei jääks. “Kunsti, mis minuni jõuab ja mind tõeliselt liigutab, on palju, seda nii Eestist kui mujalt,” kinnitab ta.

Vabal ajal sõidab Merilin rattaga ja pildistab. “Suvel sõltun ma palju vanaema peenramaast, sest seal kasvab nii palju head kraami, mille eest peab ka aeg-ajalt hoolt kandma ja millest saab imehäid roogasid valmistada.”

Tulevikust rääkides ütleb Merilin, et püüab olla avatud kõigele, kuid teha seda ilma Eestiga sidet kaotamata. “Üldiselt ma olen ikkagi kodu poolt ja usun, et kõik teed viivad tõenäoliselt mingil hetkel koju tagasi.”

Merilin Talumaa (27)

Amet: kunstiajaloolane.

Senine suurim saavutus: säilitada endas julgus ja pühendumus.

2014. aasta eesmärk: luua enam koostööd Tallinna ja Berliini vahel.