See on vahva ja liigutav ja õnnelikuks tegev ühekorraga. Raekoja plats oli rahvast paksult täis.

See on omaette fenomen, et lapsed tõmbavad kokku väga palju pealtvaatajaid, kes nii raha eest kui tasuta tulevad head meele­lahutust vaatama.
Või näiteks Kaie Kõrbi Balletistuudio traditsiooniline kevad­etendus „Seiklus Eikunagimaal“ Nordea kontserdisaalis. Linna moodsaim saal oli viimase kohani välja müüdud. Laval esinesid väikesed ja noored artistid, kõlas kaunis muusika. Aplaus oli vaimustatud ja siiras. „Meie tütred tantsisid sulnilt,“ kommenteeris seda üks kolleeg saalist. Aga mitte ainult sulnilt, vaid ka emotsionaalselt, kaunilt ja kindlasti oli laval neid, kes tõusevad tulevikus Eesti balleti tähtedeks. Musamari Koorikooli laululapsed harjutavad suvelgi, et välismaale koorifestivalile esinema sõita.

See on omaette fenomen, et lapsed tõmbavad kokku väga palju pealtvaatajaid, kes nii raha eest kui tasuta tulevad head meelelahutust vaatama. (Lapsed oma esinemistega raha ei teeni, isegi siis, kui Estonia või Nordea saalid on välja müüdud. Ka vanemad ostavad oma piletid laste esinemise vaatamiseks ise täishinnaga välja. Nii nagu nad maksavad iga kuu kohusetundlikult oma laste õpetamise eest.)

Laste esinemine toimub täna juba nii kunstiliselt kui tehniliselt professionaalsel tasemel. Lapsed on terve aasta õppinud laule, tantse ja liikumist ning tulemus on pingutusele vastav, kunstiliselt nauditav. Juhendajad on vaieldamatult oma ala tipud Eestis. Ka produktsioon on samal tasemel või isegi parem kui täiskasvanute meelelahutuses. Lavakujundus, fonogrammid, helikujundus, valgustus, helitehnika – see kõik on professionaalne ja proffide poolt tehtud.

On üks oluline seltskond inimesi, kelleta see kõik toimuda ei saaks – need on lapsevanemad ja nende head abilised. Nemad on terve õppeaasta jooksul lapsi proovi viinud, ära toonud ja oodanud proovi lõppu; ning panustanud esinemiste eel lava taga. Ajaressurss, mida vanemad oma laste esinemistesse panevad, on tegelikult tohutu suur. Tekivad uued ja ulatuslikud suhtevõrgustikud, sest mainekas koorikoolis või tantsustuudios võib õppida pool tuhat last eri vanuserühmades, kolmeaastastest kuni varateismelisteni välja. Seal sünnivad sõprused ja tänu sellele on need lapsed nagu suures turvavõrgus. Ning tänutäheks võluvad väikesed artistid publikut oma siiruse ja õhinaga.