11-kordne hoone sisaldab büroosid ja ülemistel korrustel ka kortereid. Kõrgem sihvakas ja sügav metaljas plokk kasvab klaastahukast välja. Madalamas mahus on kontorite ploki taga integreeritud mahukas parkimismaja, et süsteem lähikondset linna ummistamata efektiivselt tööle hakkaks. Eksklusiivseim osa majast on selle Ahtri tänava poolne fassaad, täpsemalt rohkem kui 5 meetri kõrguste lagedega merepoolsesse külge jääv viimase korruse korter. Ideaalis võiks sinna elama asuda keegi tähtis admiral, sest muidu nii tavalisel büroohoonel on just selline nimi ja kogu maja arhitektuur näib seda viimase korruse lukskorterit ette valmistavat. Tegelikult on hoone nimi vist ikka lähedal asuva Admiraliteedi basseini järgi tuletatud. Iseenesest on majadele nimede andmine ju päris tore, kui seda ei kiputaks sageli nõmeduseni viima. Admirali maja tõuseb igasuguste kohatute plazade, foorumite ja rezidentside hulgast vähemalt nime suupärasuse poolest meeldivalt esile.

Trendikalt sätendavate soomusjate metall-lehtedega kaetud kõrgem majaosa proovib peale kalateemalise fassaadikatte ka muude elementidega lähedal asuva merega kontakti astuda. Nii on siin mitmeid ümmargusi illuminaatoraknaid, viimaste korruste korterite kiilukujulised rõdud väljuvad majakülgedest justkui lõpustena. Häid vaateid pakkuvas kohas on Admirali majal muidugi ka ohtralt klaaspindu.

Juba ehituse algusest peale, karkassi täismõõduliseks saamisest alates on see maja näinud kuidagi ülbe ja üleolev. Valmides on see tõeliselt külm ja üsna võõristav. Sadama poole kalduv fassaad muudab maja küll dünaamilisemaks ja meenutab ehk teemakohaselt üüratut maismaalaeva, ent mõjub kokkuvõttes siiski pealetükkivana. Maja võimsuse ja iseteadliku eraldiseismise rõhutamiseks on katuse nurkadesse paigutatud veel ka lipumastid! Tekib tunne, nagu tahaks keegi selle monstrumiga tõsimeeli mingeid uusi alasid vallutama minna.

Rotermanni kvartal ja Tallinna sadama piirkond on taasiseseisvumise aja algusest peale olnud kurvas vaeslapse osas. Seda on, võiks öelda, mõnitatud mitmete konkursside ja planeerimiskavadega. Nendest mööda minnes on aga pealinna mereväravasse kerkinud maju justkui maa seest. Rotermanniga seotud Narva maantee ja Ahtri tänava vahelisest alast on kujunenud kaootiline suurte hoonemahtude ja käänuliste sisetänavatega kõrgete majadega kvartal. Nii kui siin midagi on valminud, kohe on sellele kriitikatuld antud. Ka Admirali majale võiks ette heita džunglikapitalismile omase mõttelaadi ilmsikstulekut. Siiski ei ole Admirali maja iseenesest liialt suur, kuid see üritab visuaalselt liialt domineerida.

Y-kujuline rohekas-pruunikas Hanno Grossschmidti projekteeritud kortermaja teisel pool tänavat on Admirali majale hea võrdlusmaterjal. Siin on õnnestunud suur maht sobitada sujuvalt keskkonda ja maja ise on ka arhitektuurselt huvitav. Trendikalt viimistletud fassaad tõlgendab  samuti mere teemat, ent hoopis pehmemal moel. Y-maja pakub midagi nii möödujale kui kasutajale. Admirali maja tahab aga Ahtri tänavas teha justkui mingi statementi, stiilis I’m a BAD motherfucker!

Admirali maja Tallinnas

Ahtri 6a

Arhitekt: Aare Saks

Valminud: 2005

Hinne: 5