Lennart Meri “Hõbevalge” ilmus ligemale 70 000 tuhandese trükiarvuga (nii palju tehti raamatuid ainult kommunistide ajal!) kahelt kirjastajalt. Mats Traadlt ilmus ühtede kaante vahel viis romaani epopöast “Minge üles mägedele”, kokku üle 900 lehekülje. Värsked luulekogud vanadelt tegijatelt Andres Langemetsalt ja Albert-Leonhard Lapin-Trapeežilt, mõni uus luuletus ka Joel Sangalt.


4-Päevane töönädal Livikos



Mõte et reedeti võib Vana Tallinna liini kõrval küürutamise asemel perega Kadriorgu jalutama minna, tundub mulle väga meeldiv. Pikapeale võib see luksus muidugi rahakoti peale hakata.


ALAS



Riigiametnikud kohtu all



Reiljani protsess käib, Simmi oma tulemas ja see saab palju hullem. Kust saada riigi teenistusse inimesi, kes tahaksid vaesed aga ausad? Ega vist erasektorist saa, sest Ernst&Youngi konsultanti Marko Rudit tahavad ameeriklased Iraagile mõeldud raha kõrvaldamise eest 60 aastaks vangi panna. Vahest pärast seda.


Pikkade juhtmetega ärimehed



Sel nädalal avaldas Gunnar Kobin Postimehes arvamuse, milles leidis, et valitsus tõukas meid pronksmehe kangutamisega olukorda, “kust vahel väljutakse ainult jalad ees” ning oli üldse majanduslikult kahjulik tegu. Natuke kaua võttis selle peale tulemine aega. Ometi on kunagine Ekspressi direktor Kobin üks kiirema taibuga mehi, ei tea kui kaua siis veel teistel aega läheb.