Paul Thomas Andersoni lavastatud filmile kirjutas originaalmuusika ansambli Radiohead kitarrist ja multiinstrumentalist Johnny Greenwood, kuid peale tema loomingu kõlab eepilises tükis muusika veel kahe heliloojalt. Üks neist on Saksa suurkuju Johannes Brahms, teine aga ei keegi muu kui eestlasest tipphelilooja Arvo Pärt.

Pärdi teostest kõlab filmis aastatel 1977-1992 kirjutatud kompositsiooni "Fratres" versioon tšellole ja klaverile. Sealjuures saadab eestlase looming üht filmi murrangulisemat stseeni (vt. lisatud videot). Hobikriitik Rob Giampetro kirjutab oma blogis, et ei ole teada, kas Brahmsi ja Pärdi teosed valis välja Greenwood või režissöör Anderson. "Pärdi muusika kõlab kogu oma terviklikkuses, jagades filmis stseene, mis näitavad puurtorni plahvatamist, sellest põhjustatud öö läbi põlevat tulekahjut, ning rasket hommikut, mis õnnetusele järgneb," kirjeldab ta.

Kuigi filmi muusikat peeti kindlaks Oscari nominendiks, ei tunnista USA filmiakadeemia reeglid kandidaadina originaalmuusikat, mis segatud filmis heliloojate varasema loominguga. See tähendab, et võimalikust üheksandast auhinna nominatsioonist ilmajäämine oli ohver, mida Anderson ning Greenwood olid valmis Brahmsi ja Pärdi muusika kasutamise nimel tooma.

 Film "Veri hakkab voolama" põhineb Upton Sinclairi romaanil Oil! ja mehest nimega Daniel Plainview
(Daniel Day-Lewis), kellest saab tänu visale tööle ja halastamatule
sihikindlusele kardetud naftamagnaat. Kui Plainview saab vihje
väikelinnast, mille all maapinnas peitub terve naftaookean, sõidab ta
koos poja H.W.-ga (Dillon Freasier) kohe Little Bostonisse. Asulas,
mille suurimaks vaatamisväärsuseks on noor karismaatiline jutlustaja
Eli Sunday (Paul Dano), satub Plainview elu suurima naftaleiu peale.
Kuigi see teeb ta rikkamaks, toob meeletu edu endaga kaasa tohutuid
probleeme. Konfliktid muutuvad üha teravamaks. Korruptsioon, reetlikkus
ja voolav nafta seavad ohtu armastuse, lootuse, usu, ambitsioonid ning
rikuvad isa ja poja suhted nii, et enam tagasiteed ei ole.