Tervishoiuameti andmetel kinnitavad ka apteegid, et olukord on muutunud. „Need apteegid, kus soomlastel oli tavaks retseptide eest ravimid välja osta, on samuti tõdenud, et psühhotroopsete ainete ostjaid on varasemaga võrreldes oluliselt vähemaks jäänud. Näiteks Uus-Sadama haruapteegis on neid ravimeid jaanuaris ostetud varasemate kuudega võrreldes neli-viis korda vähem, veebruaris omakorda vähem kui jaanuaris," lisas ta. 

Maksu- ja Tolliamet on samuti kinnitanud Sotsiaalministeeriumile, et  kuigi jaanuarikuu jooksul on konfiskeeritud üle 2000 ebaseadusliku psühhotroopse ravimi tableti, siis praegu on rikkumisi keskmiselt vaid korra nädalas. „Nende tabamiseks, kes ikka veel üritavad Soome ebaseaduslikult ravimeid viia, teeb toll väga head tööd", tunnustab Kaljumäe.

Seoses Eesti liitumisel Schengeni konventsiooniga muutus eelmise aasta lõpus narkootiliste ja psühhotroopsete ravimite kaasavõtmise kord reisimisel. Muudatus puudutab inimesi, kes reisi ajal peavad võtma narkootilisi ja/või psühhotroopseid ravimeid. Eesti elanikud peavad Schengeni riikidesse reisimisel koos ravimitega kaasa võtma Ravimiameti tunnistuse.