News of The World kirjutas kevadel, et Mosley osales sadomassohistlikus natsistlike sugemetega seksiorgias. 68-aastane FIA president tunnistas, et osales Londoni keldrikorteris toimunud "kohtingul" prostituutidega, kuid eitas natsitemaatika olemasolu antud peol.

Kohtuniku väitel tungis leht lubamatult Mosley eraellu.

Autospordi portaal Autosport.com avaldas Mosley vs News Group Newspapers Limited kohtuotsuse täies mahus.

Kohtuotsuses viidatakse ühele Eesti palju kõmu tekitanud juhtumile. Nimelt kaasusele Tammer vs Eesti aastal 2001.

1996. aastal ilmunud  intervjuus Vilja Laanarust raamatu kirjutanud Ülo Russakuga esitas Tammer intervjueeritavale järgmise küsimuse:

"Muide, kas teile ei tundu, et olete valest inimesest teinud kangelase? Abielulõhkuja, rongaema. Ei ole noortele tüdrukutele just parim eeskuju."

Laanaru kaebas Tammeri kohtusse, sest väljendid "rongaema" ja "abielulõhkuja" olid tema jaoks liig. Tallinna Linnakohus mõistis Tammeri süüdi Laanaru solvamises.

Mäletatavasti kaebas  Tammer Tallinna Linnakohtu 1997. aasta otsuse edasi Euroopa Inimõiguste Kohtusse edasi.

Eelnevalt olid nii Tallinna Ringkonnakohus kui Riigikohus jätnud Linnakohtu otsuse muutmata.

Tammer ise kaitses end väitega, et kohtuotsusega tema kahjuks on rikutud tema õigust sõnavabadusele. Täpsemalt oli tegu konventsiooni artikkel 10-ga, milles seisab, et:

"Igaühel on õigus sõnavabadusele. See õigus kätkeb vabadust oma arvamusele ja vabadust saada ja levitada teavet ja mõtteid ilma võimude sekkumiseta ja sõltumata riigipiiridest. Käesolev artikkel ei takista riike nõudmast raadio-, televisiooni- ja filmiettevõtete litsentseerimist."

Inimõiguste Kohus kuulutas Eesti kohtute otsused pädevaks ning leidis, et konventsiooni artiklit 10 pole rikutud.

Mosley ja ajalehe vahelise kaasuse kohtuotsuses kirjutatakse:

"Hiljutises Tammer vs Eesti kaasuses seisis, et kriminaalkaristuse määramine kellegi seksuaalsuhetest kirjutamise eest ei pruugi rikkuda konventsiooni artiklit 10 - hoolimata sellest, et artikkel puudutab peaministrit ja tema poliitnõunikku/abi. Ükskõik, kui laialt keegi defineerib terminit "avaliku elu tegelane", on ka neil õigus privaatsele eraelule. Privaatsuse mõiste käib siinkohal mitte ainult seksuaaltegevuse, vaid personaalsuhete kohta üldisemalt."