Meridiana veinimõis ehitati Malta saare keskele, iidse Malta pealinna Mdina müüride alla Ta‘ Qalis asuvale endisele briti sõjaväelennuväljale. Selle 19 hektaril kasvatatakse praegu viit sorti viinamarju, mida valiti erilise hoolikusega, seitse aastat eksperimenteeriti mitmete viinamarjasortidega, varieeriti kasvatamistingimusi, arvestades kohalikku kliimat, tuuli, leeliselist ning savist lubjakivipinnast ja veerežiimi. Et istandus asub tasapinnal ja mitte mäe külgedel ning et Maltal sajab suhteliselt vähe ja viinamarjakasvatamiseks "valel ajal", käib kogu niisutamine kunstlikult. Kuigi Gellewza ja Ghirgentina on Malta kohalikud viinamarjasordid, valiti proovimise käigus välja Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay ja Petit Verdot, mis on maailmas laialt levinud, kuid kohapeal kasvatatavad sordid. Nende omadused olid just sobivad Meridiana veinitootmise filosoofiaga, mis on lühidalt järgmine: toota maailma tasemel veine, millele maltapärase iseloomu annab see, et viinamarjad on valminud Maltal, saanud toitu Malta pinnasest, Malta veest ja Malta päikesest. Kõige nüüdisaegsem, kuid kohalikku eripära arvestav tehnoloogia tagab selle, et elegantsel viisil säilib lõunamaine puuviljasus. See tähendab omakorda, et viinamarju korjatakse ajal, kui neis sisalduvad tanniinid ja suhkrud on parimal võimalikul viisil tasakaalus. Punaseid veine hoitakse paar kuud tammevaatides, valgete puhul on oluline täpne temperatuurikontroll ja lühike küpsemine vaatides. Tulemuseks veinide autentsus, terviklikkus ja stabiilsus. Esimesed viinamarjapõõsad istutati aastatel 1994-1995, esimene saak korjati aastal 1995, esimesed valged ja punased veinid toodeti aastal 1996. Praegu, kuivõrd Meridiana veinimõisa asutaja Marc Miceli-Farrugia on Malta suursaadikuks USAs ja elab Washingtonis, juhatab kohapeal vägesid (tööl on 11 inimest) tema vennanaine Aida Tortell ja Šotimaal alkoholitootmist õppinud Anton Mangion.
Meridiana veine on hetkel tootmises seitse - kolm valget ja neli punast. Lisaks tehakse mõisas ka sissetoodud piirituse baasil vägagi omapärast jaanikaunapuu viljadest ja ürtidest valmistatud bitterit Leila.

Valgetest veinidest tundus maitsmisel parim ja huvitavaim foiniikia meremeeste kaitsejumalannalt Isiselt omale nime saanud ning Chardonnay viinamarjadest tehtud vein, mis oli eriliselt värske ja mitmekesise puuviljase maitsega. Teised valged veinid on Mistral (vaadis küpsenud Chardonnay), mis on oma nime saanud Maltal puhuvalt loodetuulelt, ning foiniikia viljakusejumalanna Astarte nimega vein (segu kohapeal kasvanud viinamarjadest).
Punastest tahaks kiita Syrah' viinamarjadest tehtud ja foiniikia viljakusejumalalt nime saanud veini Bel. See on eriliselt siidine, ploomine ja piprase nüansiga vein, mida Anton Mangion soovitas eriti Malta ühe rahvusroa küülikupraega. Väga omapärane on ka vein Nexus (nimi sümboliseerib Malta geograafilise Vanasse Maailma kuulumise ja veinimõisas kasutatava modernse tehnoloogia sümbioosi), mis on tehtud Merlot' viinamarjadest. Maitses domineerib pehmus, küpsus ja kirsi-ploomi nüansid. Merlqart (nimi foiniikia meremehi kaitsvalt jumalalt) on segu Merlot' ja Cabernet Sauvignoni viinamarjadest. Celsius (nimi viitab Meridiana veinitootmises olulisele temperatuuri hoidmise režiimile) on valmistatud kauem valminud Cabernet Sauvignoni viinamarjadest ning sellel on täidlust, komplekssust ja šokolaadi - musta sõstra nüansse.

Et Meridiana veinid on nii maltapärased kui ka maailma tasemel, näitab see, et toodetav aastane kogus ligikaudu 200 000 pudelit müüakse läbi paari kuuga, ning seda praktiliselt ei jätku ekspordiks. Kohapeal saab neid aga kõiki proovida ning kohavaimu üle mõtiskleda, ja neid saab ka kaasa osta. Millegi kohaliku nii läbimõeldud tegemine ja elegantne pakkumine jättis igatahes sügava mulje.