Anders Tsahkna on menetlustoimingute läbiviimiseks kahtlustatavana kinni peetud.

Tsahkna võeti sotsiaalministeeriumisse tööle nõunikuna eelmise ministri Maret Maripuu ajal. Maripuu teatas täna erinevatele meediaväljaannetele, et on šokis. Praegusel sotsiaalministril, samuti "šokeeritud" Hanno Pevkuril jäi üle vaid tõdeda: Kinnitan, et ministeerium on igati valmis tegema koostööd õiguskaitseorganitega, et olukord võimalikult kiiresti selgeks saaks ja lahenduse leiaks. Ootan täiendavaid selgitusi eeskätt Anders Tsahknalt endalt ning õiguskaitseorganitelt. Kindlasti kavatsen ma sarnaste juhtumite vältimiseks arutada küsimust ka ministeeriumi sisekontrolliga ning õiguskaitseorganitega".

2004. aastal tõusis toona Tallinna abilinnapeana töötanud Tsahkna meedia avalikkuse keskpunkti seoses Tallinna Diagnostikakeskuse enamusosaluse müügiga 9.2 miljoni krooni eest firmale Diagnostic Family, mis toimus ilma avaliku konkursita. Paljud pidasid hinda naeruväärselt madalaks, mistõttu linna ostis hiljem diagnostikakeskuse tagasi. Vahepeal aga oli ddiagnostikakeskus ostnud 7 mijoni krooni eest eest tehnikat ettevõttelt Apex Medicus. Viimane kuulus Tsahkna kauaaegsele äripartnerile ja sõbrale Janek Voolile, kellele ta müüs enne abilinnapea ametisse asumist aastal 2001 osaluse Lasnamäe Tervisekeskuses Medicum.

Ekspress kirjutas 2005. aastal Tsahkna taustast: "Ametniku näpuvea tõttu Andrese asemel Andersi nime saanud Tsahkna haridustee on nagu ettevalmistus haiglaehituseks. Ta on õppinud kaks aastat TPIs ehitust, viis aastat Tartu Ülikoolis arstiteadust ja seejärel juurat. Tsahkna nimehädad sassi aetud e ja r-iga ei lõpe. Tema perenimest tuletati uus tegusõna kirjeldamaks asjaajamist Eesti meditsiinis: "tsahkerdamine". Poliitiliste vastaste leiutatud sõna, märgib Tsahkna napilt."