Pangalaenude surve all müüs rootslaste Bonnieri meediakontsern suvel Läti ärilehe Dienas Biznes ja päevalehe Diena koos trükikoja ja ajakirjadega tundmatu omanikuga fondile. Fondi esindaja Aleksandrs Tralmaks tekitas paraja skandaali, kui kutsus kokku pressikonverentsi uue omaniku esitlemiseks, seal aga luiskas tähtsal näol silmi pungitades et omanik ongi tema, endine Diena juhatuse liige Aleksandrs Tralmaks.

Arvestades tehingu arvatavat suurust, 400 miljonit EEK, ei uskunud Tralmaksi juttu keegi. Läti suuremate lehtede omanikud ongi nüüd salastatud. Teise suurema lehe Latvijas Avize omanikuks om märgitud lehe tegevdirektor, tegelikuks omanikuks peetakse üht naftaärimeest. Kolmas päevaleht, Neatkariga (tõlkes: sõltumatu !!) kuulub üldise arvamuse kohaselt korruptsiooniprotsessi tõttu koduarestis istuvale Aivars Lembergsile, Venstpilsi sadama endale nihverdanud oligarhile.

140 Diena kirjastuse ajakirjanikku kirjutasid protestikirja uuele läbipaistmatule omanikule ja imestasid, kuidas vana rootsi perekonnafirma Bonniers võis Läti suurima lehe müüa ei-tea-kellele?

8. septembril saab Läti Äripäev uue shansi: Tralmaks ja tema fond on lubanud uuesti, et avalikustavad "tõelised investorid". Ehk keegi Läti oligarhidest? Vaevalt küll. Fondi "Nedelja" rahastamise on korraldanud eesti investeerimispankur Kalle Norberg, Luxembourgi resident, kelle panga LFS (Luxembourg Financial Services) klientide hulgas on suure haardega briti ja vene ärihaisid.

Delfi allikas aga väidab, et fond "Nedelja" ei ostnud mitte ainult Läti roosat lehte ja Diena kirjastust, vaid ostupakkumine on tehtud ka Eesti Äripäevale ja Leedu Verslo Žinios'ele. Pankade surve all tuleb Bonnieritel müüa kogu Balti ajaleheäri pluss Peterburi roosa ärileht "Delovõi Peterburg".

Äripäeva juht Igor Rõtov on kinnitanud Eesti Ekspressile, et leht ei ole müügis: "Ma tõesti ostaks Äripäeva, aga paraku pole leht müügis."

Äripäeva ajakirjanikud on oma blogides kirjutanud et rootslased võivad Äripäeva müüki panna küll, kui leht kahjumisse kukub. See ongi juhtunud. Äripäeva kirjastust peab üleval kasumlik käsiraamatute äri, leht ise aga on 23 000 tellija asemel säilitanud 14 000 tellijat ja trend järkub. Põhjuseks võib pidada kogenud tegijate (Igor Rõtov, Peeter Raidla, Raimo Ülavere) eemalejäämist toimetusest ja noorte ajakirjanike tehtud uljaid vigu ning rumalusi. Äripäev on esilehel kirjutanud äritegelaste kohtumistest mida kunagi pole toimunud, nimetanud aasta tagasi oma parimaks looks artikli Eesti rahvusvaluuta devalveerimisest, teinud Olev Schultsist Estonian Airi juhataja, raporteerinud Tallinna suurima trükikoja Printalli müügist (mida pole toimunud) jne. Lisaks annab Äripäev internetis lugeda suure osa homse paberlehe sisust.
Tuleb õigluse huvides tunnistada et koosseisude kärpimine pole paremaks muutnud ühegi paberlehe sisu.

Ka internetis on Äripäeva olukord vilets. Postimehe äriuudistel on kaks korda rohkem lugejaid nädalas, samuti on TNS Emori andmetel Delfi majandusuudistel tuhandeid lugejaid rohkem kui ap3.ee-l.

Arvatavasti tehakse esimene pakkumine Äripäeva ostuks lehe managemendile, st peatoimetaja Meelis Mandelile ja peadirektor Igor Rõtovile. Kui aga Bonnier käitub nagu ta seda tegi Lätis, siis saab peadirektor sõlmitud tehingust teada viimasena. Arvils Ašerādens, Diena juhataja, sai ametist lahti Diena müügi väljakuulutamise hetkel.