Alo, 30. Jootme küla, Lääne-Virumaa

TÖÖTU OLEMINE AITAB OLLA PAREM ISA: Enne ei saanud unistadagi ühiselt veedetud suvest. Nüüd võib päev läbi koos pojaga järve ääres kala püüda või kitarri plinistada. Enne töötas Alo neli aastat puitkarkassmaju tootvas ettevõttes tootmisjuhina.

Kadri, 21. Lasnamäe, Tallinn

KÕIK ALGAS LAPSEPUHKUSEST: Kui novembris kaheaastaseks saav Ronald on viidud lasteaeda, läheb ema Kadri tagasi koju. Varem R-Kioskis klienditeenindajana töötanud Kadri õpib tõlkijaks. Hetkel elab noor pere elukaaslase palgast.

Vladimir, 57. Elva, Tartumaa

UHH, MÕNUS! Suvel pühendas varem elektri- ja puidutööd teinud Vladimir end kodusele majapidamisele ja perele. Aga unarusse ei tohi jätta ka tervist - siiamaani käib ta üle päeva end õues tünnis karastamas. Nüüd on ta valmis uuteks võimalusteks.

Leelo Muru, 46. Pangodi, Tartumaa

"RAUAD TULEB TULES HOIDA, AGA LIIALT pOLE VAJA KIIRUSTADA": Leelo tegeleb mesilastega (sai just nõelata), niidab muru, puhastab maja vanu palke ja laulab naiskooris Emajõe Laulikud. Enne koondamist töötas ehitus­firmas personalijuhina.

Jaanus Piller, 42. Vahi küla, Tartumaa

PÕRR-PÕRR, LÄH-ME SÕI-DA-MEE: Tänu töötuks jäämisele saab Jaanus pühenduda 1,7aastase Herberti kasvatamisele. Varem töötas mees puitmaju tootvas firmas sisepuusepana. Sel sügisel asus naise õhutusel Maaülikooli geomaatikat õppima.

Mehis ehk Mehka, 33. Tallinn, Harjumaa

NII PIKALT POLEGI ELUS PUHANUD: Et töötus rutiinseks ei muutuks, käib viieliikmelise korterikommuuni liige Mehis sõpradel abiks juhutöid tegemas. Varem on ta pidanud postiljoni, trükkali ja kujundaja ametit. Kui siin tööd ei leia, üritab minna välismaale.

Raivo, 32. Kahepaikne: Tallinn - Järva-Madise, Järvamaa

MEELDIB KAUGELE VAADATA: Sellest mastist tuli Soome pilt kätte juba Vene ajal. Enne pidas Raivo tööstusmasinate tehniku ametit, hetkel aitab vanematel Andrese talu pidada.

Sigrid Hecht, 26. Türi, Järvamaa

LAPSED KOOLI JA ROTVEILERIGA JALUTAMA: Andis aasta tagasi ülemuse soovitusel ise lahkumisavalduse. Töötas keevitajana(!) ning nüüd käib keevituse täiendusõppel, et saaks kätt harjutada ja et töö võõraks ei jääks. Aeg-ajalt on sõpradele kaineks autojuhiks. Rotveileri ostis viimase palga eest.

Kadri, 25. Aegviidu, Harjumaa

ARHITEKT MÄNNIMETSAS: Arhitektiks õppinud Kadri jagab oma aega Tallinna ja Aegviidu (seal elab ema) vahel, suur matkaseljakott eluks vajalikuga kaasas. Hetkel on kibekiire seene- ja marjaaeg, mõni aeg tagasi sai kurke marineeritud.