Kõik märgid näitavad, et suuremad manöövrid alles tulevad.

Näiteks pani tähelepanelik huviline ehk tähele, et augustis omandas turvaseadmete müügiga ja paigaldamisega tegelnud firma Pristis Rein Kilgile kuulunud turu suuruselt kolmanda turvafirma Skorpion. Enne seda oli Skorpion omakorda omandanud pisikese, et siiski umbes 40 miljonilise kroonise käibega nišitegija Lilto.

Nüüd peab Pristis plaani, et osta ära varem Igor Savenkoviga seostatud turvafirma Alfastar, kah korralik keskmine tegija.

Kui küsida, mis seos sellel kõigel on Sõõrumaa turule naasmisega, siis vastus on see - Pristisesse on viimasel ajal tulnud tööle ridamisi inimesi (st rohkem kui viis inimest, kõik seejuures võtmekohtadele), kes varem (st just Sõõrumaa ajal) on töötanud kas ESSis või Falckis. Kas see on juhus?

Paistab vägagi tõenäoline, et pärast seda, kui Pristis on omad ostud sooritanud, ostab nüüd Sõõrumaale kuuluv K Grupp omakorda Pristise. Võibolla liitub sama seltskonnaga ka näiteks Hotronicu nimeline turva-ja valveseadmete müügi ja paigaldamisega tegelev ettevõte, millega on seotud Sõõrumaa ammune võitluskaaslane Veiko Kulla.

Selliseid perspektiive ja võimalusi jälgides on selge, et siin pole tegu enam 2-3 protsedilise turuosaga väiketegijaga(nagu K Grupist on räägitud) vaid umbes kolmandikku turust valitseva võimsa struktuuriga, G4Sile väga tõsise konkurendiga. Või nagu Sõõrumaa täna oma meediale lähetatud teates ütles: „K Grupp on tubli ettevõte, kellel on kõik eeldused, et saada turu suurimaks tegijaks." Asjade sellise käigu puhul, polegi selles enam väga suurt põhjust  kahelda. 

Siin tuleb lisada veel üks detail, mis Sõõrumaal on ja teistel suurt mitte. Need on suhted kõige kõrgemal tasemel. G4S ilmselt mäletab väga hästi tänavuse aasta Eesti Raudtee turvahankekonkurssi, mille võitis ootamatult K Grupp, kellel sel hetkel puudus power nii suure objekti valvamiseks.

Muidugi, siis nägid juba kõik, et Eesti Raudtee nõukogus istub ka Urmas Sõõrumaa.

Seejärel hakati rääkima tema tagasitulekust Eesti turvaturule.  Nüüd on see tõsisasi. Jälgigem järnevaid suuri turvahankeid, eriti riigiettevõte omi.  

Vägisi tuleb meelde Sõõrumaa poolt kevadel ühes intervjuus öeldud mõte: "Seda (turva)valdkonda soosivad nii kindlustusseltsid kui krediidiandjad. Tegu on väga tööjõumahuka äriga, aga praegu on nii mõnigi õpetaja või tuumafüüsik valmis valvuriks hakkama. Kui liistudest rääkida, siis arvan küll, et selle valdkonnaga tegelemine on mulle meeltmööda."

Ent, kas ta teeb seda tõesti enda pärast või valmistab mehukat turuosa ette mõnele tõsisele välistegijale?