Nüüd leiavad nad, et Rootsi riik on nende elu hävitanud ja meditsiinikarjääri purustanud. Nõutav summa kannatuste eest on tohutu - 40 miljonit Rootsi krooni.

7. detsembril kohtus tunnistades ütles Härm, et tal ei ole enam elu. Mitmeid aastaid elas ta saadud surmaähvarduste tõttu valeidentiteediga. Oma lapsi pole kumbki mees näinud 80ndatest saadik. 1991. aastal võeti avalikkuse survel Härmilt ja Allgénilt ka arstilitsentsid, mille tagasisaamise loodavad nad lahendada 22. detsembrini toimuval kohtuprotsessil. See taotlus on siiski sümboolse tähendusega.  Härmi puhul poleks meditsiini praktiseerimine enam võimalik. Pärast töökaotust ja mõrvasüüdistusi üritas ta enesetappu ja kaotas selle tõttu kuulmise. Kohtuistungitel kasutab ta kuuldeaparaadi abi. "Tunnen end vägistatuna," ütles Härm kohtus.

Peab tõdema, et asjalood kulgevad Härmi ja Allgeni jaoks lootustandvas suunas. Nende esindajad usuvad, et meeste kaasuste lahendamisel tegi prokuratuur umbes 150 viga ja hooletust. Juba on oma tunnistusi andnud mitmed olulised inimesed selles loos ja kokku kuulatakse üle 20 isikut.

Tunnistajana käis kohtupingis Rootsi mainekas patoloog, emeriitprofessor Jovan Rajs, kelle 84. aastal koostatud lahanguraport oli olulise tähtsusega Härmi ja Allgenini jõudmisel. Rajs viitas raportis, et Catrine da Costa mõrvarid olid meditsiinilise haridusega ja et naine tükeldati sedavõrd professionaalselt, et selleks on võimeline vaid arst.

Advokaadid väidavad, et Rajs oli tollal Härmi õppejõud ning poleks tohtinud seega üldse uurimises osaleda. Umea Ülikooli kohtumeditsiiniprofessor Anders Erikssoni ja tema viie kolleegi koostatud ekspertarvamus seab Rajsi toonased järeldused löögi alla. Ekspertarvamusest tuli välja et, Catrine da Costa surma põhjust ei saa kindlaks teha. Samuti pole teada, kas ta sai üledoosi, mõrvati, tegi suitsiidi vms. Lisaks pole võimalik määrata ka Catrine da Costa surmaaega. Samuti väitis Eriksson, et tegelikult on võimatu öelda, kas da Costa tükeldas arst või keegi teine: "Arstidele ei õpetada koolis inimeste tükkideks lõikamist, see ei ole osa nende professionaalsete oskuste ettevalmistamisest," ütles Eriksson kohtus. Tema kolleeg lisas, et ei oskaks parima tahtmisegi juures inimest "õigesti" tükeldada.

Mida veel meeste esindajad väidavad?

- Et oluliste tunnistajate ütlused, mis vabastanuks Härmi ja Allgeni süüst, kadusid politsei uurimistoimikutest.

- Et osad tunnistajad muutsid oma ütlusi.

Lahenduse sellele loole peaks saabuma veel enne jõululaupäeva.