Saar "Saksamaa" on 140 meetrit pikk, 80 meetrit lai ja hetkel veel ilma igasuguse taimestikuta. "Saksamaa" on osa suuremast projektist, mis kannab suurustavat nime "Maailm" ning koosneb 300st väiksest saarest. Seda projekti juhib kinnisvarakontsern Nakheel.

Dubai kinnisvaraturg on küll jahtunud, tunnistab Kleindienst, kuid "Saksamaa" näide peab tõestama, et liivale ehitades on võimalik raha teenida. Järgmiste päevad jooksul saab saar juba esimesed kohalikud asukad India ehitustööliste näol, kes alustavad palmipuude istutamise, vundamentide rajamise ja majaseinte ehitamisega. Palavuse tõttu leiavad kõik ehitustööd aset öösel. Saarele kerkib 18 minimalistlikus stiilis villat, mille juurde kuuluvad erarannad ja basseinidu. 12 neist on juba müüdud. Ühe villa maksumus küündib 3 miljoni euroni. Kleindienst ootab aga, et eksootiliste kodude hinnad kahekordistuksid.

Kleindiensti sõnul on tema "Saksamaa" parem puhkamispaik kui Florida USAs. Lennuaeg pole nii pikk, turvalisusprobleeme pole, nagu ka narkootikume või ööklubisid, mis võiks rikaste teismelised võsukesed halvale teele juhtida. Ainukeseks miinuseks võib kujuneda asjaolu, et elanikud peavad iga kuue kuu järel uut elamisluba taotlema.

Kogu "Maailma" saarestikus on loodud tervet mõistust ületavad tingimused. Ehitatud lainemurdjad peaksid kaitsema elanikke tsunamide eest, piraatide ja teiste kurjategijate indu vähendab ööpäevaringne turvapatrull. Autentsuse taotlemise eesmärgil lõigati lahti terve korallrahu ja toimetati saarestiku vetesse.

"Saksamaa" saare projekti vaatas üle teadusuuringutega tegelev Fraunhoferi instituut, et kontrollida, kas kõik ikka on keskkonnasõbralik. Esimene villa "Saksamaal" saab valmis järgmisel aastal.