Kuid 2007. aastal ilmus Datsik välja Peterburis, kui miilits arreteeris ta osaluse eest mitmetes mobiiltelefoni poodide röövides. Vanglasse sattumist õnnestus Datsikil siiski vältida, sest kohtuekspertiis tunnistas ta vaimuhaigeks. Esialgu hoiti teda Krestõ vangla erihaiglas, kuid 2010. aasta suvel viidi Datsik aga üle Leningradi oblasti Družnoselskaja psühhiaatriahaiglasse. Paraku polnud selles kohas elementaarseidki turvameetmeid ning Datsik põgenes ühel augustiööl läbi katkise traataia.

21. septembril ilmus Datsik välja Norras. Mehe enda sõnul läks ta Peterburist Eestisse ning sealt edasi Norrasse. Rännuteel õnnestus tal veel ühest telefonipoest mobiiltelefon ja 7000 rubla röövida.

Võitluskunstide harrastajana tuntud Datsik kogus Venemaal kuulsust ka poliitilise tegevusega. Nimelt oli ta Venemaal nüüdseks keelatud rahvusäärmusliku rühmituse Slaavi Liit liige. Norras võtsidki teda vastu kaks "aatevenda": 33-aastane venelasest tätoveerimissalongi omanik ning tema 20-aastane Eesti kodanikust sõber. Nendega koos saabus Datsik ühel päeval Oslo immigratsiooniametisse, kus andis ametnikule üle laetud tulirelva ning palus poliitilist varjupaika.

Politsei korraldas läbiotsimise tätoveerimissalongis, leides sealt veelgi ebaseaduslikke relvi. Hetkel viibivad kõik kolm meest vahi all, nende kriminaalasja arutatakse Oslo ringkonnakohtus.

Õigusemõistjate ette saabudes kandis Datsik natsisümboolikaga t-särki ning püüdis raudus kätega natsitervitust teha. Norra ajakirjanikele väitis Datsik, et ta pole mitte natsionalist, vaid hoopis rassist.