Ja mis see tegelikult oli. Olgu, nostalgia, aga milline nostalgia! Meenutus ajast, kui mõtteid tuli maskeerida. Monument irooniale ja eneseirooniale. Eklektiline huumoriprojekt, millel samas vapustavalt tõsiseid lugusid, eri žanride maaletoomist, disko, funk, reggae, mis veel.

Ja Apelsin osutus ikka veel elus olevaks, kuigi ma kartsin väga, et ta on süldibändistunud. Milline entusiasm, nad mängisid üle kahe tunni. Eriti hiilgas Mati Nuude ja Ivo Linna omaaegseid lugusid laulnud Jaan Arder. Ja kuulata Tõnis Kahu poolt eesti popi tipplugude nimekirja valitud “Igatsust”, iseäranis Tõnu Aare kitarrimängu, oli midagi, ma ei uskunud, et ta ikka nii hea mängija on…

*
Mõnest veinist võib saada äädikas, aga mõnest ei saa. (Ma ei saa rääkimata jätta ühes provintsipoes suvel nähtud veinist, mis kandis õilist gruusia nime Kindzmarauli ja oli tehtud Hispaanias erinevate Euroopa Liidu maade veinide kokkusegamisel. Jumal, mida oleks kadund Kalev Kesküla seepeale öelnud?) Mõnest bändist võib saada hale eneseparoodia, aga mõnest ei saa. Mis selle määrab? Kus maal tuleb punkt, kust sa enam paremaks ei lähe? Kuidas seda ära tunda?

*
Ööd ja päevad, sügistuuled.