Ootamatult pikaks veninud plaadi küpsetamist põhjendab Metsakutsu – pärisnimega Rainer Olbri – sedasi: "Kui millegagi tegeleb hästi palju inimesi, siis kipuvad asjad laiali valguma. Legendaarne Recordsi asjaajajaid oli mitu, taustameistreid oli mitu, stuudioinimesi mitu jne. Kui midagi sõltub nii suurest seltskonnast, siis võib kindel olla, et üks lüli veab alt. Kustusid taustad, lõhkesid kõvakettad, polnud ühel aega, polnud teisel aega. Suurt rolli mängis muidugi ka "põhiasja kõrvalt tegemine” – ma olin ju alles keskkoolis ja kõik plaadifirma mehed olid täiskohaga tööl. Siis tuli veel sõjavägi vahele.

Lõpuks, kui hakkasin ise suuremat initsiatiivi üles näitama ja võtsin asju oma õlule, saime asjad veerema. Ja siin ta nüüd on: duubel-debüütalbum – ei teagi, palju selliseid Eestis või maailmas on. Eesti räpis peaks see küll esmakordne olema.”

Album "Testament” on jaotatud kaheks eraldi plaadiks – "Vana Testament” ja "Uus Testament”. Esimesel neist on aastatel 2005–2009 kogunenud materjal, mille taustabiitide valmistajateks on produtsendid Paul Oja, ­Eksotic, Wild Disease ja DJ Wavez. "Uus Testament” on aga viimase aasta jooksul salvestatud materjal koostöös produtsent Sim Karesega.

"Usuga ei ole minu plaadil mingi niidiga seotust,” ütleb Metsakutsu. "See on kahe eri tähendusega sõna kõlaline kokkusattumus.”

Albumi esimene esitluskontsert toimus 22. oktoobril Tallinna klubis kontsert, kus Metsakutsu astus oma show’ga üles enne hiphopilegendi Jeru the Damajat USAst.

"Esitlus läks hästi,” teatab noor räppar. "Uue materjali esitamisel on alati see mure, et publikuga on keerulisem suhelda, kuna lood on neile võõrad. Raskendav asjaolu oli kindlasti ka see, et minu plaat polnud peol põhiline – inimesed ootasid alateadlikult main act’i Jeru the Damajat. Aga oli palju tuttavaid ja sõpru, palju toetust ja tuge – selles minu jaoks hiphopi mõte ongi.”

Plaadifirma pressiteade toonitab, et Raineri lüürika eristub oluliselt tavaliselt hiphopparitel meelel ja keelel olevatest teemadest (peod, naised, alkohol, narkootikumid), kuna Metsakutsu puhul on tegemist täiskarsklasega.

"Kaine olemises ei ole midagi maagilist,” lausub karske MC. "Et ma ei ole elus kordagi purjus olnud, ei oska ma seda millegagi ka võrrelda. See on elu osa. Lähen peole, kõik joovad end täis, räägivad imelikku juttu, mina räägin kaasa ja ongi kõik. Mulle ei paku peod ilmselt nii suurt pinget kui teistele, ja peab olema oluline põhjus, miks ma eelistaks kodus koeraga tegelemisele linna peal tuterdamist.”

Viie aasta eest Areenis ilmunud intervjuus kõneles Metsakutsu tahtmisest ja plaanist hoida heliplaadilt eemale kõik roppused – "Tahan, et seal peal ei oleks ühtki roppu sõna! Hoiaks üldse kurjadest sõnumitest eemale,” ütles ta viie aasta eest. Kuidas see õnnestus?

"Pead ei anna, aga minu meelest "Uus Testament” on vist täiesti puhas. "Vana Testamendi” peal on paar korda "sitt” öeldud. Aga lausroppusi ei ole kindlasti.”