Infoühiskonnas, kus rõhk informatsiooni kättesaadavuse mahul ja kiirusel, on vaja mingisugust isikutunnistust. Sinnapoole FB liikumas ongi. Kujutage ette oma pangaülekannete tegemist või valimistel hääletamist just läbi Facebooki! Turvalisuse küsimus jääb küll hägusaks, kuna elektrooniliselt on alati võimalik kusagil susserdada. Et aga kliente ligi tõmmata, siis eeldatavasti suudetakse luua stabiilne ning turvaline võrgustik. Miks ei peaks Facebook muutuma passi alternatiiviks? Selleni on vaid väike, paariaastane samm. Oleks loogiline omada mingit teiste riikide kodanikega ühist identimissüsteemi.

Jättes kõrvale tehniliste vahendite arengu üle spekuleerimise tõuseb esile hoopis küsimus: kas virtuaalne idenditeet peaks ühtima mittevirtuaalsega? Ehk siis: kas suhtlemine internetis peaks jääma anonüümsuse piiridesse või tuleks luua võimalused isiku identiteedi tuvastamiseks? Seda viimast mõtet on püütud rakendada erinevates kommentaariumites seetõttu, et anonüümselt arvamust avaldades võib igaüks lasta valla oma lollimadki mõtted ja labasused – sõnade eest vastutusele võtmine on suhteliselt raskeks tehtud. Õigemini on see pea võimatu, kuna võimalik on vaid tehniliselt tuvastada arvuti, kust kommentaar tehti. Peale seda peaks sekkuma politsei, kes selgitaks välja, kes seda arvutit kasutas jne.

Et ühildada identiteet virtuaalse identiteediga, tuleks kasutajal minna Facebooki konto loomiseks mõnda riigiasutusse või siis Facebooki harukontorisse ( see oleneb sellest, kas riik soovib sellist tuvastuselementi hooldama ja toetama hakata, aga ilmselt mitte). Siiski saaks Facebook pakkuda võimalust omada internetis reaalset identiteeti, ehk siis virtuaalset isikutunnistust. Idee pole iseenesest uuenduslik, aga arvestades e-teenuste kasvu ja järk-järgulist kvaliteedi paranemist tundub selline areng tõenäolisena. See hoiaks ära ka võltskontode ja laimamise levikut. Mõtelge, kui saaksite internetis öelda ainult seda, mida reaalses eluski.

Facebooki kontoris täidate paberil ära ankeedi, teete fotokoopia passist ning annate allkirja. Facebook loob teile konto, mis saab nii-öelda ristteeks erinevate e-teenuste vahel. Saab vaadata oma sõprade pilte ja arvamusavaldusi maailma kohta, kohe kõrval on e-maksuamet ja internetipank. Aja edasiliikudes võidakse piiripunktis nime asemel küsida Facebooki kasutajanime ning pöidlajälje surumine tundlikule ekraanile tunnistab konto valdajaks. Tere tulemast tulevikku!