Üllar Luup, Kanal 2

Teine küsimus puudutaks nüüd Jüri Pihli uut töökohta, ma ei tea küll, kellele seda küsimust suunata. Kuna see ettevõte, kus ta nüüd töötab, seal on väga selgelt ju selline Vene pool esindatud. Kas nüüd on meil tekkimas uus Vene mõjuagent või on ta juba tekkinud?Jürgen Ligi

Mis ettevõte see üldse on, ega me ei tea ju peast.

Üllar Luup, Kanal 2

Ettevõte on firma Panaviatic Holding ja seal tegeleva ettevõtte sees on siis sellised mehed, nagu Almazjuvelirexporti peadirektori asetäitja Sergei Gornõi ja Almazjuvelirexporti tütarfirma Platina direktor Aleksandr Vassiljev.

Jaak Aaviksoo

Ma võib-olla ütleksin siiski paar sõna. Ma arvan, et Eesti on demokraatlik riik ja kõik ettevõtjad, kes ausat äri ajavad Eesti riigi seaduste kohaselt Eesti riigi territooriumil, nende kohtlemine peab olema võrdne. Päris kindlasti me ei saa niisuguste üksikute faktide osas langetada mingisuguseid hinnangulisi või hukkamõistvaid otsuseid.

Mis puudutab mõjutustegevust ja eriti eriorganisatsioonide poolt läbiviidavat mõjutustegevust Eesti kodanike, ettevõtete ja rahvuslike huvide suhtes, siis sellega tegelevad vastavad organid ja kui nendel on informatsioon selle tegevuse ebaseaduslikkuse kohta või rahvuslikku huvi kahjustava tegevuse kohta, siis seda tuleb menetleda igal konkreetsel juhul väga tõsiselt. Ma arvan, et niisuguste abstraktsete etteheidete tegemine ka konkreetsel juhul Jüri Pihli suhtes ei ole kõige targem.

Jürgen Ligi

Me peame lootma ju ikkagi Jüri Pihli südametunnistusele, et seni kui see teda on alt vedanud, siis mitte selles suunas. Et tõesti abstraktne kahtlus inimese suhtes, sellega ei ole midagi peale hakata. Teema on muidugi delikaatne, aga selles suunas meil ei ole ju andmeid Jüri Pihli suhtes, mis võiks kahtlusi kinnitada.