Teine Facebooki rühm 'We hate you Mickey Sawiris' kujutas telekomimogulitMiki-Hiirena.

Vähemalt 15 salafidest advokaati andsid kohtusse sisse kaebuse, süüdistades Sawirist religiooni solvamises.

Esmaspäeval kukkusid Egiptuse suurima mobiilifirma Mobilini ja samuti Sawirise asutatud Orascom Telecomi aktsiad Egiptuse börsil.

Kui Sawiris nägi, millise pahameelelaine tema postitus kaasa tõi, vabandas ta Twitteri vahendusel. „Vabandan kõigi ees, kes ei võtnud seda naljana; ma mõtlesin vaid, et see on naljakas pilt; ei mingit lugupidamatust. Palun vabandust," kirjutas ta oma reedeses Twitteri postituses.

Sawiris on kristlane ja toetab ilmalikumat Egiptust. Pärast seda, kui Hosni Mubarak 11. veebruaril presidendi kohalt tagasi astus, läks Sawiris poliitikasse - asutas partei Vabad Egiptlased, mis nõuab riigi ja kiriku lahutamist. Ta oli üks Mubaraki-vastase liikumise liidreid.

Teised näevad Sawirise postituse tekitatud raevupuhangutes hoopis seda, et islamiradikaalid ohustavad sõnavabadust. Samas on säärase pildi levitamise mõistlikkus kriitilisel ajal küsitav. Islamiradikaalide ja kristlaste vastasseis on Egiptuses viimastel kuudel, enne septembris toimuvaid parlamendivalimisi, üha teravnenud. Kahe vaenutseva leeri kokkupõrgetes on sajad inimesed viga ja mõned ka surma saanud.