Lõi suure pauguga. Isegi Facebooki looja Mark Zuckerberg tegi endale Google+ konto.

Google+ liikmeks saab praegu ainult kutsega, kuid Facebookis suurt populaarsust nautiv Mihkel Raud peab seda paremaks tooteks: "Google+ on nii tohutult puhtam+hallatavam+loogilisem online meetod maailma asjade ja tuttavate/sõprade tegemistega kursis olemiseks kui see siin.”

Teine mulle kõrvu jäänud kommentaar kõlas nii: "Google+ on selline hübriid – staatused ja kommid nagu FBs, kuid jälgimine nagu Twitteris.”

Kuulda on ka kerget kriitikat. "Esimene Google+ miinus – mu 14 a laps ei saa kasutajat teha, kuna on liiga noor.” Või: "Rahvast esialgu hoopis vähem, seega ka läbu vähem, kuid ka asjalikku sisu vähem.”

Google+ üks tähtsamaid plusse on paindlikkus. Näiteks saab oma kontaktid korraldada eri gruppidesse, nagu "sõbrad”, "tuttavad” või "töökaaslased”. Asja mõte on selles, et sõpradega jagatavat materjali ei pruugi sa tahta näidata oma interneti-pooltuttavatele ja bossile. See süsteem ongi Google+ vundamendiks.

Samuti on sõprade süsteem asümmeetriline – siin ei teki piinlikku kohta, kas rahuldada kellegi sõbrataotlus või mitte. Võid lisada oma sõbragruppidesse keda tahes, ja sama saavad teised – heakskiitu ei nõuta. Lihtsalt ühepoolse lisamise puhul jääb osa infot inimese kohta varjatuks.

Erinevalt Facebookist saab oma postitusi muuta, mitte ei pea kustutama.

Kuid kõige tähtsam on, et Google oskas kokku siduda oma menukad teenused, mis seni polnud n-ö keskselt hallatavad: fotod (Picassa), e-post (Gmail), dokumendid (Gdocs), blogid (Greader), kiirsõnumside (Gtalk)... Ning sugugi mitte kõige tähtsusetumana kuni kümne osalejaga video-konverentskõned.

Tugevaimad sotsiaalvõrgustikke edendavad jõud on praegu mängud ja nutitelefonid. Google+ on mänguturul Facebookile veel olematu vastane, kuid ei maksa arvata, et ta sellele ei mõtle. Google’ile kuulub opsüsteem Android, mis jookseb enam-vähem pooltes uutes telefonides. Androidile on tehtud juba palju mänge, nüüd tuleb need vaid kohandada Google+ jaoks. Oma opsüsteem tähendab ka sotsiaalvõrgustiku märkamatut integreerimist nutitelefonidesse – vastav rakendus on kohe tehtud ka iPhone’ile.

Gigantidevaheline rebimine tähendab arengut ja järelikult ka positiivseid tagajärgi tarbijale. Google+ loomisega astuti samm lähemale sellele, mida me juba ammu tahaksime näha – mobiil-, interneti- ja "päris”-elu integreerimisele. Nende märkamatu koosolu ongi tulevik.