ABIKS TULEVASELE PENSIONÄRILE: Ekspress annab kümme suunist, kuidas saada pensioni rohkem kui 272 eurot kuus, mis on praegu Eesti keskmine. Autor: Toivo Tänavsuu.

EKSPRESSI PERSOON: Hannes Rumm ajaloolise töö otsinguil

1. septembril oli esimest päeva uues ametis Euroopa Komisjoni Eesti esinduse uus juht Hannes Rumm (42).

METANOOLITRAGÖÖDIA: „Ta teadis, et inimesed võivad surra.”

Miks ikkagi kümme aastat tagasi 68 inimese surmaga lõppenud metanoolitragöödia vallandanud Sergei Maistrišin sai hukkunute arvu arvestades nii naeruväärse karistuse? Raul Ranne usutleb tragöödia uurijat Urmas Krügerit.

PALJUD MAKSAB SAADIK? Savisaar kaitseb end äraostetavate reeturite eest

MÕISTATUS: Miks hakkab Keskerakond sõlmima oma saadikutega notariaalseid lepinguid?  Autor: Tarmo Vahter.

SUVENIIRIÄRI VANALINNAS: Matrjoška ja Vana Toomase lõputu heitlus

Tallinna suveniiriäris on igal rahvusel oma roll: leedulased-türklased toodavad, venelased juhivad, ameeriklased-hispaanlased ostavad ning eestlased, nagu sageli juhtub, nurisevad vaikselt.

USUTLUS: Magistrant Märt Israel

Maailma neljas kettaheitja Märt Israel räägib spordist ja õunastruudlist. Vaatevälja ilmuvad ka Raul Rebane ja medalimasin Gerd Kanter ise. Autor: Madis Jürgen.

MEENUTUS: “Tra kus me jääme Sind igatsema raisk!!!!”

LIIGA HILJA AVASTATUD: Arstid rakendasid Toe Tagi laulja Revo Jõgisalu vähihaiguse raviks kõiki võimalikke võtteid. Kirsti Vainküla kirjutas loo Revo Jõgisalu ja tema lähedaste intervjuude põhjal.

Kuule, kas panite ÜRO põlema?”

Kuidas tuli 11. september 2001 tollal New Yorgis elanud Arne Pajulale.

SAAGA JÄTKUB: Maxima kohta laekub pidevalt kaebusi

Keeleinspektsioon sai Maxima kohta 75 korda rohkem kaebusi kui kõigi teiste poekettide peale kokku. Autor: Laura Mallene.

AJALUGU: Välipreestri ja labidamehe jõukatsumine.

Mida tegid Vene sõjaväes leitnant Andrus Ansip ja seersant Indrek Tarand? Autor: Pekka Erelt.

AJALUGU: “Nägin veel meest, kel oli jalg otsast kistud!”

Tallinlane meenutab, kuidas ta sattus noormehena ajaloo suurimasse miinilahingusse. See toimus 70 aastat tagasi Eesti rannikul Juminda poolsaare lähedal. Autor: Hille Tänavsuu.

INIMESED: Helen Talalaev ootab geirahvast OMA kohta, Priit Raud — tülinorija? vastupidi!, Maailmameister Karl-Eerik Saarm, Kahrut Eller lennutas eesti arheoloogid digiajastusse.

ESSEE: Kairi Prints: Väike rahvas, suured autod

FOTOD: Tallinna lasteaialapsed peavad mängima täiskustud liivas

AREENI KAANELUGU: „Ma kaifin eestlaste skisofreenilist enesetunnetust!”

Hinnatud briti näitekirjanik Simon Stephens (40) kirjutas Eestist näitemängu. Esietenduse eel uuris Margit Tõnson, millega teda niisugusesse avantüüri meelitati ja mida ta ühe Euroopa äärepealse rahva psüühesse ja grüünesse sukeldumisest õppis.

RAAMAT: Südamega vaadatud Eesti

Andres Eilart, Aavo Kokk „Pintsliga tõmmatud Eesti. Üle 150 maastikumaali Eesti kaardil”: kirjanik Jan Kaus leiab küll üht-teist, mida kritiseerida, kuid tunneb rohkem siiski rõõmu huvitavalt koostatud teosest.

KIRJANDUS JA FILM: Raamatud popiks — filmide abiga

Telesarjad ja kinofilmid täidavad üha rohkem ja rohkem ka raamatukirjastajate pangaarvet ja teevad kirjanikest superstaare, kirjutab Peeter Helme.


KUNST: Kogupauk jääb poolde vinna

“Uus Põhjamaade illustratsioon”, avatud 19. septembrini, Rotermani kvartal. www.exhibition.ee

FOTOKUNST: Loomulikkuse jäädvustaja

Londonis resideeruv eesti piiga Katrina Tang (26) tegutseb Euroopa suurimate lasteajakirjade juures nõutud laste moe- ja portreefotograafina. Autor: Kelly Kipper.

KOHVER: Ratastel Gruusia mägedes.

Kaukaasiast naastes kangastuvad unes veel kaua võimsate mägede seinad ja gruusia meeste koorilaul. Tekst: Heidit Kaio, pildid Arbo Rae.