Teise versiooni järgi aitas isamaa karvakasvamisele kaasa asjaolu, et Eestis hakati tootma vuntsivaha.

Eesrindlikumad vuntsikandjad kasutavadki lisaks vahale elektrilisi sirgendajaid, sest nagu ütleb ETV saatejuht ja bändi Pilvikud liige Kaidor Kahar, peab vuntsid ka välja kandma: “Vunts peab olema väljapeetud ja korrektne. Õige vuntsi saamiseks peab aasta kannatama. Muidu balansseerid rõveduse ja hea maitse piiril.”

Kaheksa vuntsi- ja habemekandjat räägivad, miks nad tegelikult sellist look’i eelistavad.


“Vuntsid on eneseteadliku ja julge mehe valik.”

Kaidor Kahar
(32), isa ja saatejuht

“Habe on hea jutualgataja – kõik tulevad ja tahavad näppida. Aga on ka praktilised põhjused: odavlennufirmaga lennates ei saa habemeajamisvahendeid kodust kaasa võtta, aga Londonis uusi osta on liiga kallis.”

(21), fotograafiatudeng Londonis

“Kui hakkasin kiilaks jääma, avastasin, et habe on tihedam kui juuksed ja nii olen habemega ringi käinud aastakümneid. Aga habe iseloomustas intellektuaale juba 19. sajandi teisest poolest, samuti Lääne-Euroopa ärkamisaja kirjanikke-kunstnikke. Maksimumpikkuse aastas saavutab jõuludeks.”

(63), mitmekülgne erudiit

“Vanad jaapani ja hiina targad kandsid pikka habet, mida silitades tulid head mõtted. Kasvatasin ka habeme pikaks, aga pole ikka veel targaks saanud.”

(32), luuletaja ja ajakirjanik

“Ajad on sellised. Keegi ei küsinud Vsevolod Mihhailovitš Garšinilt, miks ta habet kandis.”

Tõnis Hiiesalu (29), promootor ja produtsent

“Mehel peavad vuntsid olema. Kas või sisemised.”

(33), kunstnik

“Kuna viimasel ajal pole mul olnud ühtegi tööd, mis nõuaks siledat nägu, hoian pragmaatilise inimesena vahu pealt kokku.”

(29), kultuuritöötaja

“Selline välimus on saanud isiksuse osaks. Uute tutvuste kujunemisel aitab suhteliselt kergesti eristada inimesi, kellel on eelarvamused ja kellel mitte.”

(29), bändi Redneck Rampage basskitarrist

Aitäh Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumile!