Aasta tagasi septembris läks tollal Den Za Dnjomi fotograafina töötanud Stanislav Moškov (29) Tallinna hipodroomile, et illustreerida seal lehe jaoks üht lugu. See oli esimene kord, kui ta sinna sattus, ja siis tegi Moškov otsuse, et tahab hipodroomielule olla palju lähemal.

Olles teadlik hipodroomi kohtuasjast (vaidlus käib detailplaneeringu üle, mille järgi peaks hipodroomi asemele rajatama elamurajoon), tahtis Moškov näidata inimestele, milline näeb välja elu 1923. aastal rajatud hipodroomis praegu, ja temast sai seal sage külaline.

“Tahtsin teha lehetöö kõrvalt midagi, millesse saan süveneda ja mis mind väga huvitab,” räägib ta. “Ideaalne on pildistada nii, et inimesed ei pane sind kaameraga enam isegi tähele.” Moškov mitte ainult ei pildista, vaid ka intervjueerib ja salvestab. “Need inimesed tõesti armastavad loomi. Nad on oma ala professionaalid, fanaatikud.”

Aga isegi kui hipodroom Tallinnas kinni pannakse (arendajatel on tugevad advokaadid, nagu veendus Moškov viimastel istungitel, kus ta oli kohal) on lubanud kinnisvaraarendajad ehitada selle asemele uue – Saku valda. Otsus peaks selguma septembri lõpus.

Ja kui lähebki nii, on need fotod juba osa Tallinna ajaloost.