Alanud aastal möödub viis aastat päevast, mil Lehman Brothersi nimi sai sünonüümiks majanduskriisi algusele. Eks sellest möödunud viiest aastast tuleb otsida ettevõtjate igavuse juurt. Juba viis aastat rutiinseid kärpimisi ja koomale kiskumist. Hea uudis on see, et viis aastat kriisi jääb juba selja taha ja jäänud on veel ainult viis aastat!

Alanud aastal on oodata, et ettevõtmised, mis kriisi esimesed kõige raskemad aastat ületanud, otsivad uusi ideid ja lahendusi ja uusi inimesi. Liikumine uute mõtete ja lahendustega annab tagasi naeratuse ja lootuse paremale homsele. Olgu see homne kas või palju kõneldud uus normaalsus, kuhu paratamatult jõuame. Normaalsus, kus Euroopa ei ole enam kunagi nii jõukas kui viis aastat tagasi.

Uut on vaja, et ravida kriisist räsitud inimesi ja pankrotistunud suhteid. Eestis on kasvanud abielulahutuste arv, aga abielude sõlmimise numbriga oleme Euroopa tagumises otsas. Doktor Ralf Allikvee tõdeb, et tänases Eestis on üle 60aastasel mehel rohkem testosterooni kui 30aastasel. Päris jube lugu, kui meie parimas eas mehed on memmekad!

Uue aasta esimeses Ekspressis on eriliselt hea meel esitleda hulka noori inimesi, kes annavad tulevikuks lootust. Nemad ei ole räsitud üheksakümnendate kauboikapitalismist või vanusega kaasnevast konservatiivsusest. Konservatiivsusest, mis ei taha muutusi, sest see võib raputada koost rutiini ja harjumused.

Eesti Ekspress on kindel, et 2013. aastal on häid uudiseid rohkem ja aasta on huvitavam kui aasta 2012! Head uut aastat!