Möödunud aastal oli festivali avafilmiks soomlaste ulmeline natsiparoodia “Raudtaevas” (Iron Sky, 2012), ja selgi aastal ei pääse fritsudeta.

Reede, 26. aprilli õhtul saab festivalikülaline osa ühest väga veidrast projektist nimega “Danger 5”, milles on 1960. –1970. aastate telesarjade vaimu, vint on kõvasti üle keeratud ja õudne see küll ei ole, sest kõik on rõhutatult totter.

Natse pilava telesarja “Danger 5” üks loojatest on Dario Russo, Austraalias elav ja tegutsev filmimees, kelle soontes voolab nii läti, itaalia kui ka eesti verd. Russot ja tema koostööpartnerit David Ashbyd teatakse maailmas nende 2007. aasta filmi “Itaalia ämblikmees” järgi. Tegemist on tudengitööna tehtud ja fake-trailerina sündinud olematu eelarvega lühifilmiga, millest sai YouTube’i sensatsioon ja mis kogus lühikese ajaga üle nelja miljoni klõpsu. Film ja hilisem telesari on tehtud 1960.–1970. aastate stilistikas, n-ö James Bondi ja Ämblikmehe filmide paroodiana, mis sünnitas omakorda nii Austraalias kui ka kogu maailmas tohutu võltsfilmide vaimustuse.

Loe täismahus intervjuud Eesti Ekspressi tasulisest versioonist