Neid on praegu rohkem kui mul eluaastaid.

Lisaks kümned dokumentaalfilmid.

Sajad.

Mis veel peale uudishimu sunnib teid ajalugu uurima? Soov muuta ühiskonda paremaks?

Esiteks: ma tahan aru saada, mis on toimunud läbi aegade minu suguvõsaga, sealhulgas ka minuga. Ja ka seda, mis toimub praegu, saab mõista vaid siis, kui teada ajalugu.

Ja teiseks: ma ei arva, et minu elukutse inimesed saavad ühiskonnas valitsevaid meeleolusid või arvamusi kuigivõrd muuta. Sellepärast on mulle lihtsalt tähtis, et minu käsitlus on kusagil olemas ja seda ei saa keegi enam ära võtta.

Teie filme pääseb huviline vaatama telekompanii TV Tsentr kodulehekülje kaudu. Kusjuures filmide temaatika küünib kaugele üle Vene riigi piiri: “Kes tappis Benito Mussolini?”, “Margaret Thatcher: naine sõjas”, “Michael Jackson: keelatud armastus” … Filmides Venemaast on tähelepanuväärne roll intervjuudel kunagiste võimukandjate lähedal seisnud isikutega. Kui palju aga määrab teie filmide sisu huvitavate kroonikakaadrite olemasolu?

Ei määra üldse. Meie meeskond teeb asju otsekui vales järjekorras. Kõigepealt kirjutan mina stsenaariumi, pildikatte määravad pärast juba teised. Nii saab hinnalist filmiaega kõige ökonoomsemalt täita, ja ma saan ära öelda kõik mis tarvis.

…edasi lugemiseks logi sisse oma digilehe kontoga.