Võistlusprogrammi žüriid juhib ameerika vanameister Steven Spiel berg, teise tähtsa programmi “Vaatenurk” (Un certain regard) žüriid taanlane Thomas Vinterberg. Võistlusprogrammi kannavad Can nes’is alati kuulsad nimed, tänavu Ethan ja Joel Coen, Roman Polanski, Jim Jarmusch, Hirokazu Koreeda, François Ozon jt.

Ameerika komöödiatäht poole sajandi tagant Jerry Lewis saab eriauhinna ja aukülalisena tuleb kohale filmistaar Kim Novak, ehk ka seepärast, et maailma filmikriitikud hääletasid inglise filmiajakirja Sight and Sound eestvõttel kõigi aegade parimaks ekraaniteoseks “Vertigo” (1958).

Läti ja Leedu avavad festivalil esimest korda oma paviljoni festivalipalee kõrval kesklinnas. Eesti aga kolib oma paviljoni prestiižikamasse paika, mereranda väärikate suurriikide paviljonide kõrvale. Kunagine Baltic Filmsi vihmavari on haihtunud ja kõik kolm väikest Balti riiki võitlevad omaette.

Eesti delegatsioon on aasta-aastalt kasvanud ja ulatub tänavu 47 kineastini. Filmiturul esitlevad end Veiko Õunpuu uus film, intellektuaali vaevadest rääkiv “Free Range”, Ilmar Raagi külaühiskonna draama “Kertu” ja Allfilmi koostöös Gruusia kineastidega valminud “Mandariinid”. Müügiks näitab end ka animaooper “Lisa Limone ja Marc Orange”.