Privaatsus kütab kirgi: Euroopa andmekaitsedirektiivi eelnõu, mis peaks parandama inimeste privaatsust internetis, on kõige enam vastukaja tekitanud dokument europarlamendi ajaloos. Kokku on sellele tehtud 4770 parandusettepanekut! Samas hoiatatakse suurfirmade, nagu Facebook, Google jt, võimsa lobi eest, mille tõttu võib direktiiv lubada neil liigkergelt andmeid koguda.

Põllumajandusministeeriumi “pagendatakse” Tallinnast: Mäletate, kui põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder esitas regionaalminister Siim Valmar Kiislerile ettepaneku kolida 13 riigiasutust Tallinnast välja? Aasta hiljem ütleb Kiisler, et kolimine on vaikselt toimunud. Seejuures on kolitud peamiselt põllumajandusministeeriumi suuremaid asutusi. Lisaks on kolinud ka vanglate osakond ning päevakorras on sisekaitseakadeemia viimine Virumaale.

Krossi mõis taaskasutusse! On kuulda, et Eerik-Niiles Krossi investeering Kõue mõisa on osutunud liiga uhkeks, ning hoolimata EASi toetusest ei vea äriplaan välja. Taas üks restaureeritud mõis läheb teisele ringile?

Templirüütlite saamatu PR Tartu ülikooli ajakirjandustudengid arutlesid kriisikommunikatsiooni loengus, kas Riho Terras ja kaitsevägi käitusid templirüütlite skandaali hallates õigesti. Eesti Ekspressi loo järel tekkinud suhtekorralduslik kriis muutis kaitseväe juhi Terrase naerualuseks ja viis tema tagasiastumiseni suurpriori kohalt. Loengus anti kaitseväe PR-tegevusele hävitav hinnang: “Suhtekorraldus oli vildakas.”

Appi, jääaeg tuleb! Ühel Alaska jõel (Tanana) mõõdetakse sportlikust huvist juba 97 aastat järjest jääminekut. Tähelepanuväärne on see, et sel aastal toimus mõõtmiste ajaloo kõige hilisem jääminek (20. mai). http://www.nenanaakiceclassic.com/