PROOSIT Viis aastat tagasi kehtestati kauplustes üleriigiline alkoholimüügikeeld kella kümnest õhtul kümneni hommikul. Keelajaid on tabanud ebameeldiv üllatus, sest mingeid mõõdetavaid positiivseid tulemusi ei ole saavutatud. Alkoholi ostetakse ja juuakse sama palju, kui viis aastat tagasi. Alkoholiga seotud õnnetuste ja korrarikkumiste arv ei ole vähenenud. Terviseks!

EESTI KROONUS RASKE PÕLI Tänavu ajateenijatele metsalaagrisse ja lahinguplatsile kaasavõtmiseks jagatud esmaabipakid ületasid säilivustähtaja juba 2009. aastal. Erinevalt säästuajast saab nüüd lohutuseks vähemalt Tapa suurtükiväes palju pauku teha, sest aeguv moon tuleb kiiresti ära kasutada. Sellest ei tunne ilmselt eriti rõõmu Paldiski pataljoni ajateenijad, kes jagavad 44 inimese peale vaid ühte vesiklosetti.

Kes pühameestest on kõvem hetero? Paavst Franciscuse Brasiilias öeldud lause on vastu kajanud nii Istanbulis kui Moskvas. Nimelt ütles paavst leebelt, et pole tema asi geide üle kohut mõista. Samas taunis paavst rahvusvahelist gay-lobby-liikumist. Moskva patriarh Kirill ning Konstantinoopoli patriarh Bartholomeus kiirustasid rõhutama, et nemad taunivad homosid endiselt.