Tallinna Matusebüroo juhataja Toomas Daum: „Kui krematoorium oleks tehtud Võru kalmistule, ma oleksin öelnud, tublid poisid, ja surunud käppa. Aga sellisele inimesele, kes niisuguse asja teeb haigla õue peale, ma jõudu ei soovi!“

Päike lõõskab. Palavus roiutab.

Habemega vana mees, kampsun seljas, jalad kanged, käib haigla õue peal edasi-tagasi. Selle asemel, et varju hoida, on ta välja tulnud, pea kuklasse ajanud ja vahib, kuidas viinapuu katlamajakorstna väätidesse mähib.

Kas siit korstnast hakkabki tulema see suits? Haiglahoonest mõnikümmend sammu, erihooldust vajavate vanainimeste maja vahetus läheduses.

Haigla katlamajaga sama katuse all on haigla patoloogiaosakond, pesumaja ja matusebüroo OÜ Võru Matusetalitus.

Ja nüüd välgatas matusebürool äriidee – kõik teenused peab saama ühest kohast! Haiglalt renditi katlamaja kõrvalruum ja PRIALE koostati rahataotlus. Meetme 3.1 alt, mis tähendab „majandustegevuse mitmekesistamist maapiirkonnas“. PRIA inspektor käis kohal, kuulas ja uuris, ja leidis, et koht on surnute tuhastamiseks igati väärikas, ja tänavu kevadel saabus rõõmusõnum, et PRIA annab „hoone parendamiseks, seadme ostmiseks ja paigaldamiseks“ 34 650 eurot. Juunis kanti suurem osa rahast üle.