Kloostri Aida comeback? Hulk inimesi tahab kogukondliku algatusena uue elu sisse puhuda legendaarsele Kloostri Aida puhvetile Vene tänaval, kus kunagi käisid rõõmsalt koos erinevad inimesed punkaritest presidentideni. Endine rentnik müüs maha kogu vana inventari, alles on vaid Jaak Johansonile kingitud klaver. Eilsest hakkas Aidas pihta tantsuklubi, laupäeval on kontsert!

Tõlkes kadunud Tallinna lahel peetud purjetamise Finn-klassi MM avakõned peeti kõik inglise keeles, ainsaks erandiks oli Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Õhtut juhtinud Henrik Kalmet
pöördus siis sportlaste poole ja ütles, et kuna nad on seal ainsad, kes eesti keelt ei oska, siis tõlgib ta linnapea jutu lühidalt inglise keelde. Pealtnägijate sõnul tuli pahura olekuga Savisaar seejärel Kalmeti juurde, vestles temaga ja lahkus ürituselt mossis näoga. Savisaar olla aru saanud, et Kalmet ütles, et linnapea on ainus, kes siin inglise keelt ei mõista.

Palju õnne, Lasnamäe Lasnamäe linnaosa paneb 8. septembril lauluväljakul püsti suure peo, tähistades linnaosa 20 aasta juubelit. Tasuta galakontserdile on tellitud staar Venemaalt, osta saab suhkruvatti. Traditsiooniliselt peetakse Lasnamäe päevi küll kevadel, kuid... “1. septembril 1993 võeti vastu otsus Lasnamäe linnaosa moodustamise kohta. Sellepärast toimuvad traditsioonilised Lasnamäe päevad seekord mitte kevadel, nagu tavaliselt, vaid sügisel,” selgitab linnaosavalitsus. Eks valimiste eel on kõik juubelihõnguline. Mõned peosoovitused noorele Lasnamäele veel: piirkonna ajalukku kuulub jüriöö ülestõus, 1881. aastal toimus seal Eesti esimene õhulend ning Ülemiste ja Sikupilli aladel käisid teise maailmasõja ajal lahingud.

Reklaamitrikk Sotsid ei ole ainsad 2011. aasta valimiste telekampaania kulude parandajad. Pärast erakondade rahastamise järelevalvekomisjoni sekkumist kasvasid Keskerakonna telereklaamidele tehtud kulutused aruandluses 32 000 eurolt 113 000 euroni.

Transpordiameti planeerimisvõimetus Mis on saanud kenast kombest märkida teeremondist informeerivatele siltidele ka tööde lõpptähtaeg? Tallinnas on üles kaevatud tänavate läheduses sageli vaid infotahvel tööde alguspäevaga. Hiljuti remonditud Vana-Lõuna tänaval võis täheldada aga nähtust nimega “pikeneva lõpuga teeremont” – infotahvlitel olevaid kuupäevi muudkui muudeti, esialgsed kesksuvised tähtajad venisid lõpuks augusti lõppu. Kuna tegemist paistab olevat laiemalt levinud ilminguga, tasuks linna transpordiametil ehk tõsiselt mõelda planeerimisvõimekuse parandamisele?