Politseinikud ei võta Unojani koha peal kinni, vaid panevad talle "saba" taha, et näha, mis edasi saab. Assakult pärit mees paneb paki kokkulepitud kohas seisnud tühja autosse. Pisut hiljem arreteeritakse aga kaks soomlast, kes "ratastel postkasti" ehk narkopakiga autosse istuvad ja sõitma hakkavad.

See oli mitte ehk efektne, küll aga väga efektiivne episood suurest politseioperatsioonist nimetusega Fanta, mida peetakse Eesti politsei viimase aja säravaima saavutuseks rahvusvahelisel areenil.

Operatsioonis osalesid mitme Soome linna politseiüksuste kõrval ka "jõumeeste" eriüksus Karhu ja üksus, "mida pole olemas". Fanta kuulutati mullu Soomes riiklikul tasemel kõige olulisemaks politseioperatsiooniks.
Tema tagajärjeks on 15 süüdimõistetut. Rohkem kui 130 vangla-aastat. Uurimine puudutas vähemalt 200 000 ecstasy-tabletti ja hulgaliselt muid narkootikume koguväärtusega üle nelja miljoni euro.

Viimse detailini läbi mõeldud, kuid kõigele vaatamata siiski paljastatud kuritegeliku skeemi osalisteks olid Soome kriminaalne motoklubi Cannonball (Kahurikuul) ja pealtnäha harilikud Harjumaa mehed.

Netiotsing ei kõnele tallinlasest Rainer Engelist suurt midagi peale selle, et mõni aasta tagasi mängis ta Põhja-Tallinna jalgpalliklubis ning osales Paide-Türi rahvajooksul. Registrites pole tema nimel kinnisvara (see on tema ema nimel) ega ettevõtteid.

Ometi, nagu selgub suvel Soomes langetatud kohtuotsusest ning vestlusest uurimises osalenud Keskkriminaalpolitsei uurijaga, oli selle Tallinnas elanud mehe näol tegu vaat et ohtlikema kurjategijaga, kes viimastel aegadel Eesti politsei tähelepanu välja teeninud.

„Puhas taust, varem karistamata. Igas mõttes tavaline inimene, aga üksnes pealtnäha,“ iseloomustab teda Keskkriminaalpolitsei politseimajor Toomas Loho.

Eestist pärit jõuk smugeldas suuri koguseid uimasteid Belgiast Soome kaheksal korral.
1) Detsembris 2011 smugeldati vähemalt 60 kg hašišit
2) Märtsis 2012 20–30 kg narkootilist ainet,
3) Aprillis-mais 2012 ca 50 000 ecstasy-tabletti,
4) Juuni-juuli vahetusel 2012 ca 90 000 ecstasy-tabletti,
5) Juuli lõpus 2012 vähemalt 30 kg hašišit,
6) Augustis 2012 smugeldati ca 40 kg amfetamiini,
7) Novembris 2012 20–30 kg narkootilist ainet,
8) Märtsis 2013 ca 82 000 ecstasy-tabletti.