Kuna Gliveci patendi aeg on Euroopa Liidus möödas, siis 2014.aastal on turule lubatud ka geneerilised imatiniibid. See tähendab, et Glivec, mille hinna (2390 eurot kuus) haigekassa seni sajaprotsendiliselt hüvitas, vahetatakse odavama koopiaravimi vastu, nende hinnad jäävad vahemikku 1400 - 1800 eurot. Leukeemiahaiged, kes tahavad Glivecit edasi võtta, peavad maksma omaosaluse ehk umbes 900 eurot.


„See oleks täiesti vastuvõetamatu,“ ütleb leukeemiahaige mees. Teda ei hirmuta ainult rahaline pool, vaid et uut ravimit ja selle kõrvaltoimet on vähe uuritud.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla hematoloog Edward Laane sõnab, et ta ei tea, kui tõhus on koopiaravim haiguse kaugele arenenud faasis. Seda seetõttu, et geneerilistelt ravimitelt ei nõuta kalleid kliinilisi ravimiuuringuid, just see teebki nende hinna odavamaks.


Sellega on Eesti verevähihaiged justkui tagasi aastas 2002, mil leukeemiahaige Marge Valdmann pöördus meedia poole, sest haigekassa ei kompenseerinud eluks vajalikku ravimit Glivecit. Arstide poolt onkoloogiliseks edulooks peetud Glivec pääses Haigekassa 100 protsendiliste soodusravimite nimekirja 2006. Aastal, kaks aastat pärast Valdmanni surma.