Meie Kristiina! Uskuge või mitte, aga oli aeg, kui Kristiina Ojuland tegeles ka muuga kui ainult uue erakonna vormimisega. Mullu oktoobris käis ta näiteks Aserbaidžaanis valimisi vaatlemas. Aga nagu Ojulandile kohane, siis ei läinud ka nüüd kõik plaanide kohaselt.

Selle nädala alguses teatas europarlamendi eetikakomitee, et Ojuland ja veel kaheksa eurosaadikut rikkusid eurosaadikutele kehtestatud reegleid. Ojuland oleks pidanud teatama, et ta läks Aserbaidžaani kohaliku valitsuse raha eest ja seda ka enda kodulehel avaldama. Ojuland nimetas pärast valimisi ausateks ja vabadeks, OSCE jäi vastupidisele seisukohale. Meie eurosaadik nimetas omakorda aserite kohta käivat negatiivset kajastust võimsaks Armeenia lobiks.

Ekspressi allikaks oli portaal EurActiv.com . Praeguseks on portaalist vastav info maha võetud.

Virgad Leedu jobud Samal ajal kui Eesti ja Soome vaidlevad, kummal pool lahte peaks asuma vedelgaasi LNG terminal – või äkki peaks see asuma korraga mõlemal pool lahte –, valmistuvad leedukad juba LNGd sisse tooma.

Jaanuari lõpus testiti Lõuna-Koreas Hyundai Heavy Industriese laevatehases leedukate poolt LNG veoks, ladustamiseks ja vedelast olekust gaasiliseks muutmiseks tellitud uut laeva Independence. Laev saabub Klaipėda sadamasse sügiseks, teatas Leedu meedia. Leedu riigi kontrollitav Klaipėdos Nafta plaanib uue LNG terminali käivitada juba 2014.aasta lõpus, et vähendada Leedu ja terve Baltikumi sõltuvust vene gaasist.